1 maart 2016
Subaru XV

Subaru XV

Subaru toont XV Concept

Autozine
1 maart 2016 | Subaru heeft de XV Concept onthuld op de internationale autotentoonstelling van Genève. De auto laat zien hoe de volgende generatie van de compacte crossover eruit zou kunnen zien.

Op zoek naar een Subaru XV?
bynco heeft er 3 vanaf € 20.500,-

Subaru XV

De Subaru XV Concept is een design conceptcar die Subaru's designfilosofie van de toekomst, DYNAMIC X SOLID genaamd, projecteert op een compact crossover. De DYNAMIC X SOLID designelementen benadrukken de krachtige vormen van een crossover. Het ontwerp van de conceptcar geeft een indicatie hoe de volgende generatie van de Subaru XV er uit zou kunnen zien.

Subaru XV

De voor-, zij- en achterkant zijn naadloos samengevoegd in de DYNAMIC X SOLID oppervlaktestructuur, waarmee een driedimensionale en solide ogende vorm is ontstaan, een typisch kenmerk van Subaru's vormgeving. De dynamiek wordt versterkt door karakteristieke lijnen op de compacte carrosserie.

Het kwaliteitsgevoel komt mede tot stand door de lakkleur 'Glacier Khaki Silica', een nieuwe kleur blauwgrijs, exclusief voor deze conceptcar. Zwarte carrosserie beschermende delen lopen van de voorbumper over de wielkasten en dorpels naar de achterbumper en worden gecombineerd met oranje highlights op de grille, voor- en achterbumper, aluminium wielen en dakrails. Al deze elementen benadrukken, samen met die nieuwe lakkleur, het karakter van de Subaru XV crossover.

Het front, duidelijk herkenbaar als dat van een Subaru, is laag en breed en maakt daardoor een sportieve indruk. De driedimensionale structuur loopt van de hexagonale grille -ook weer zo'n typisch Subaru designkenmerk- naar de Hawkeye koplampen met hun kenmerkende, horizontale lichtmotief. De voorzijde gaat in een vloeiende lijn via de zijkanten over in de achterzijde, waarbij elk deel afzonderlijk robuustheid uitstraalt. Een balans van chique zilver, matzwart en actief oranje op de herkenbare zeshoekige grille en de bumpers benadrukken het multifunctionele karakter van deze crossover.

Subaru XV

De karakteristieke lijn die van het voorscherm over de deuren naar de schouderpartij achter loopt en de oplopende taillelijn geven dynamiek aan het ontwerp. De matzwarte carrosseriedelen die vanaf de voorbumper over de wielkuipen en dorpels naar de achterbumper lopen, onderstrepen een dynamische vorm.

De achterlichten delen hetzelfde lichtmotief als de koplampen en komen in combinatie met de geprononceerde achterschermen die naar die lichtunits lopen, krachtig over. Dit wordt benadrukt door een brede en lage houding, precies zoals bij de voorzijde. De gedrongen cabine ondersteunt de sportieve en wendbare indruk die de nieuwe crossover maakt. Net als de voorbumper is de achterbumper voorzien van een aangename balans tussen chique zilver, matzwart en actief oranje om ook daarmee de veelzijdigheid van Subaru XV Concept te benadrukken.

Subaru XV aangepast voor 2021Subaru XV aangepast voor 2021
13 april 2021
Subaru onthult nieuwe XVSubaru onthult nieuwe XV
7 maart 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum