19 november 2015
Subaru Impreza

Subaru Impreza

Subaru toont Impreza sedan concept op LA Auto Show

Autozine
19 november 2015 | Subaru heeft deze week de Impreza Sedan Concept onthuld op de autotentoonstelling van Los Angeles. Het gaat om een design concept. Daarnaast geeft deze concept car een eerste en duidelijke indicatie hoe een reeks nieuwe strategische modellen, door het merk in mei 2014 aangekondigd in het Mid Term Management Plan 'Prominence 2020, er uit zal gaan zien.

Op zoek naar een Subaru Impreza?
bynco heeft er 1 vanaf € 24.595,-

Subaru Impreza

De Impreza Sedan Concept wordt gepositioneerd als het instapmodel van Subaru. Zijn  carrosserie is een mix van opvallende lijnen en designelementen die deel uitmaken van Subaru's "Dynamic & Solid" ontwerptaal. Het merk wil met de auto vooral kwaliteit uitstralen en mikt op het kwaliteitsniveau van auto's die zich een segment hoger bevinden. De rol van de Impreza Sedan Concept is tweeledig: hij geeft een indicatie van het design van de nieuwe Impreza zoals hij ook laat zien waar Subaru qua ontwerp met zijn andere modellen naar toe gaat.

Subaru Impreza

De voorzijde, flanken en achterkant lopen vloeiend in elkaar over. De driedimensionale en solide vorm die is ontstaan, is een kenmerk van Subaru's styling. De dynamiek van het model wordt versterkt door diverse, goed geplaatste lijnen op de flanken van de compacte sedan.

De nieuwe lakkleur "Ruby Red Metallic" moet sportiviteit uitdragen en de Impreza Sedan Concept een extra krachtige indruk meegeven. De glanzend zwarte accenten benadrukken het sportieve karakter.

Subaru borduurt met de voorzijde voort op de voor het merk zo typerende stylingkenmerken. Ook hier worden een lage en brede bouw en dus sportiviteit geaccentueerd. Heel herkenbaar zijn de zeshoekige grille en de hawkeye koplampen. De voorzijde geldt als het startpunt van een aantal lijnen dat via de zijkanten naar de achterzijde loopt.

Subaru Impreza

De vouw die vanuit het voorscherm over de deuren naar de achterkant gaat en de lijn die start in de onderkant van de portieren, geven dynamiek aan de robuust ogende carrosserie. De bolle wielkuipen stralen betrouwbaarheid uit, hetgeen verder wordt benadrukt door de aanwezigheid van Subaru's Symmetrical All-Wheel Drive.

In de achterlichten is hetzelfde motief te vinden als in de koplampen en ook hier worden breedte en een geringe hoogte van de auto benadrukt, precies zoals dat bij de voorzijde ook het geval is.

AutoCoach
5 EuroNCAP sterren voor Subaru Impreza5 EuroNCAP sterren voor Subaru Impreza
29 november 2017
Subaru prijst nieuwe ImprezaSubaru prijst nieuwe Impreza
31 augustus 2017
Subaru toont vijfde generatie ImprezaSubaru toont vijfde generatie Impreza
3 juli 2017
Subaru Impreza Auto van het jaar JapanSubaru Impreza Auto van het jaar Japan
12 december 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum