6 oktober 2014
Subaru Forester

Subaru Forester

Subaru introduceert Forester D-CVT

Autozine
6 oktober 2014 | Subaru heeft een nieuwe uitvoering aan zijn leveringsprogramma toegevoegd: de Forester D-CVT. De nieuwkomer combineert een Boxer diesel met een traploos schakelende Lineartronic Continue Variabele Transmissie (CVT). De Boxer diesel levert 147 pk en 350 Nm. De Forester D-CVT sprint in 9,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en heeft een gemiddeld verbruik van 6,0 liter op 100 km.
KwikFit
 

De Boxer diesel is in de Forester nu ook te combineren met Lineartronic, een continue variabele transmissie die Subaru in 2009 in zijn programma opnam voor de Legacy en sindsdien heeft verbeterd. Zo heeft de nieuwste versie van de automatische versnellingsbak onder meer X-Mode.

Subaru Forester

De motor en de bijbehorende CVT staan zoals bij de meeste Subaru's in verbinding met permanente vierwielaandrijving. Het systeemzorgt er voor dat de Forester beschikt over een veilig weggedrag met veel grip, ook onder de meest extreme omstandigheden. Is het heel glad, dan zorgt 'X-mode' dat slippende wielen worden afgeremd voor extra veiligheid en tractie.

De nieuwste editie van de Forester is per direct te bestellen en de levering zal plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2015. Op de speciale website ForesterDieselCVT.nl is meer informatie vinden over het model.