21 oktober 2013
Subaru Forester

Subaru Forester

Subaru Forester is Motor Trend SUV van het Jaar

Autozine
21 oktober 2013 | De Subaru Forester heeft de Amerikaanse titel 'Motor Trend 2014 Sport Utility van het Jaar' gewonnen. De Forester wist de titel eerder te winnen in 2009. Een jaar later won de Outback. Subaru is de eerste en enige autofabrikant die drie keer tot 'Motor Trend Sport Utility van het Jaar' werd gekozen.
 

Hoofdredacteur Ed Loh van het Amerikaanse blad Motor Trend over de titel voor Subaru: "De nieuwe Forester won niet zo maar, hij versloeg een groot aantal, zeer sterke concurrenten. De Forester voldeed het beste aan de zes belangrijke criteria die zwaar wegen bij onze verkiezing. Het model beschikt over een aansprekend design, doordachte techniek en biedt overtuigende prestaties op de weg en in het terrein. Onze redacteuren waren vooral onder de indruk van de krachtige en toch efficiënte turbomotoren en de intelligente en sportieve CVT-transmissie. Ook het uitstekende zicht rondom en de manier waarop het interieur is samengesteld werden gewaardeerd. De Subaru scoorde hoog op elk vlak: hij is praktisch, betaalbaar, efficiënt en rijdt ook nog eens uitstekend".

Subaru Forester

Aan de Motor Trend SUV van het Jaar-verkiezing mogen merken meedoen die de afgelopen twaalf maanden een geheel nieuw of een substantieel vernieuwd model hebben gelanceerd. Om de deelnemers goed te kunnen beoordelen, worden de auto's natuurlijk uitvoering getest door de redactie van het blad. Zes criteria waren daarbij belangrijk: prijs, design, technische kwaliteit, functionaliteit, efficiëntie en veiligheid.

Subaru heeft bij de ontwikkeling van de nieuwe Forester, die in het voorjaar van 2013 in Nederland op de markt kwam, de kernwaarden van een echte SUV  willen benadrukken. Belangrijk daarbij was zijn Symmetrische All Wheel Drive 4WD-systeem.

De vierde generatie Forester presteert beter als het gaat om veiligheid, brandstofverbruik en CO2-uitstoot. Zo beschikt de Forester in Nederland in combinatie met de Lineartronic CVT automatische transmissie over het B-label.

In Nederland is de Subaru Forester leverbaar vanaf € 34.995,- waarbij er geen meerprijs geldt voor de CVT-transmissie.