16 augustus 2001
 

SsangYong Rexton (2001 - 2006)

Wereldprimeur op IAA in Frankfurt

Autozine
16 augustus 2001 | SsangYong breidt zijn gamma uit met de nieuwe Rexton. Deze ruime, luxe en stoer vormgegeven 4WD-auto schittert begin september als wereldprimeur op de I.A.A. in Frankfurt. De onthulling van het compleet nieuwe model geschiedt op de persdag die voorafgaat aan de openstelling van de autotentoonstelling voor het publiek.
 

De Rexton is een 7-persoons auto, bedoeld voor de top in het 4WD-segment. Door zijn afmetingen en door zijn luxe positioneert hij zich boven de Musso. Het uiterlijk oogt bijzonder eigentijds en toonaangevend. De carrosserie heeft een kenmerkende en strakke vorm, waarin de robuuste sculptuur van een stoere, imposante 4x4 duidelijk naar voren komt.

Het gaat SsangYong Motor Company bijzonder voor de wind en dat sterkt het optimisme voor de toekomst. Het bedrijf toont aan dat het als zelfstandige onderneming op eigen kracht verder kan. De Rexton maakt de intenties duidelijk. SsangYong werkt aan verbreding van zijn gamma en mikt op vergroting van zijn marktaandeel wereldwijd. Daarbij kiest het merk voor kwaliteit en exclusiviteit.