7 november 2002
 

SsangYong Rexton (2001 - 2006)

ssang yong rexton nu ook op grijs kenteken

Autozine
7 november 2002 | Met de introductie van de Rexton RX 320 in mei van dit jaar trad SsangYong toe tot de top van het 4x4-segment. Dezelfde Rexton is nu ook verkrijgbaar in een turbodiesel-uitvoering (Rexton RX 290) en in twee bedrijfswagen-uitvoeringen. Hiermee geeft SsangYong een waardig antwoord op de toenemende vraag uit de top van de zakelijke markt.
 

De nieuwste Rexton beschikt over een doorontwikkelde 2,9 liter 5-cilinder motor met een vergrote turbo-capaciteit. Door een aanpassing aan de in- en uitlaatspruitstukken is een zeer vlakke koppelkromme verkregen. De motortechniek is wederom gebouwd in licentie van Mercedes-Benz en levert 88 kW/120 pk en een maximum koppel van 256 Nm. Evenals de overige Rexton modellen is ook de Rexton RX 290 leverbaar met automatische transmissie en een maximaal geremd aanhangwagen gewicht van 3,5 ton. Deze automatische versnellingsbak is een viertraps automaat met lock-up. Daarnaast is de auto verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak. De jongste SsangYong telg heeft een laadvolume van 1058 liter en elektrisch inschakelbare vierwielaandrijving. De lage gearing is te bedienen met een schakelaar op het dashboard. De standaarduitrusting van de RX 290 omvat onder andere climate control met speciaal VF display, roofrails, lichtmetalen velgen, elektrisch inschakelbare 4WD, dubbele airbags, elektrisch bedienbare ramen en ABS. De tractiecontrole wordt verzorgd door het ABD (automatic braking differential) systeem dat een doorslippend wiel afremt en het motorvermogen naar het andere wiel dirigeert.

SsangYong Rexton (2001 - 2006)

Met ingang van november 2002 zijn zowel de Rexton RX 320 als de Rexton RX 290 ook leverbaar in bedrijfswagen-uitvoering. De ombouw hiervoor werd in Nederland ontwikkeld en dat resulteerde in twee verschillende uitvoeringen. Een met een verhoogd dak en een tussenschot van 30 cm. De andere met een onverhoogd dak en een volledige tussenwand. Beide beschikken over verstelbare stoelen en ruime toegang tot de laadruimte via de grote achterdeuren. Daarnaast zit er in de laadvloer van beide versies standaard een extra opbergruimte voor gereedschap of andere zaken. Het ontwerp van de verhoogd dak uitvoering is geheel in lijn gebracht met het van design. De uitvoering met het onverhoogde dak is voorzien van een volledige tussenwand. De hierin aangebrachte ruit en het in de wand aangebrachte profiel sluiten naadloos aan op de typische Rexton stylingselementen.

Met deze nieuwe introducties beschikt SsangYong inmiddels over een complete 3 modellen lijn. SsangYong Nederland heeft er dan ook alle vertrouwen in dat de Rexton en de overige modellen in 2003 binnen de vele doelgroepen hun weg zullen vinden.