26 mei 2002
 

SsangYong Rexton (2001 - 2006)

ssang yong introduceert de rexton op de nederlandse markt

Autozine
26 mei 2002 | SsangYong betreedt met de nieuwe Rexton de koningsklasse van de 4x4-markt. In dit topsegment heersen de 4WD's die zich op het gebied van comfort, uitrusting en prestaties moeiteloos kunnen meten met de top van de sedanmarkt en die daarnaast beschikken over een indrukwekkende uitstraling en veel ruimte. De Rexton scoort op al deze fronten - geheel in lijn met SsangYong's 4x4-traditie.
 

Door zijn kwaliteiten is de 4,72 meter lange en 1900 kilogram zware Rexton met recht het vlaggenschip van het Zuid-Koreaanse merk. Niet voor niets positioneert SsangYong hem boven de Musso. Ook binnen het segment van premium 4x4's houdt de Rexton zich staande dankzij onder meer het imposante en gedurfde uiterlijk, de 220 pk sterke zescilindermotor van Mercedes-Benz, de vierwielaandrijving en daarnaast de hoge mate van luxe, ruimte en comfort. In het interieur - standaard met leer bekleed - is er volop ruimte voor vijf volwassenen; optioneel is een tweepersoonsbank waarmee de Rexton in totaliteit plaats biedt aan zeven inzittenden. Daarnaast heeft de Rexton een keur aan actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen.

SsangYong Rexton (2001 - 2006)

De naam Rexton is samengesteld uit het Latijnse rex (koning) en het Engelse tone. Feitelijk staat de naam voor 'koninklijke klasse'. Net als de Korando en Musso staan design, kracht, gebruiksvriendelijke 4x4-techniek en value for money voorop. Ook op het gebied van kwaliteit streeft SsangYong naar de absolute top. Nieuwe productietechnieken, die het aantal lassen en handelingen reduceren, maken deel uit van deze strategie.

De prijzen beginnen bij 54.990 euro (incl. BTW/BPM) voor de RX 320 en 59.590 euro voor de RX 320 s. De Rexton zal haar marktdebuut maken tijdens de SsangYong 4x4 Experience 2002, welke van 25 t/m 27 mei as. op `Het Eiland van Maurik', nabij Tiel, zal plaatsvinden. Daar maken genodigden, een maand voor de verkoopstart, kennis met de nieuwste SsangYong. De Rexton staat vanaf begin juli bij de dealer.