8 juni 2012
SsangYong Actyon Sports

SsangYong Actyon Sports

SangYong lanceert nieuwe Actyon Sports

Autozine
8 juni 2012 | Twee jaar na de start van de ontwikkeling, waarmee een investering gepaard ging van meer dan 60 miljoen euro, onthult SsangYong de derde generatie van de Actyon Sports. In tegenstelling tot zijn concurrenten, die meestal uitgerust zijn met bladveren, doet de verrassend dynamisch ogende nieuwkomer een beroep op een vijfarmige achterophanging, die maakt dat de Actyon Sports comfortabel en dynamisch rijdt.
 

De gloednieuwe 2,0 liter grote Euro V-dieselmotor levert 155 pk en 360 Nm aan koppel. Het een normverbruik bedraagt 7,4 l/100 km en de CO2-uitstoot is 196 g/km. Onder normale omstandigheden worden alleen de achterwielen aangedreven, via naar keuze een handgeschakelde of een automatische zesbak. Voor het zware terreinwerk kan middels een draai aan de centrale selectieknop de voortrein mee ingeschakeld worden. Als het er echt zwaar aan toe gaat, kan de bestuurder ook de reductiestand activeren (Low Gear Mode 4WD).

SsangYong Actyon Sports

De Ssangyong-ingenieurs hebben bijzondere aandacht besteed aan de geluid- en trillingdemping van de motor. Die wordt efficiënt ingekapseld. De motor levert zijn vermogen lineair af voor een comfortabele, constante acceleratie.

Het vormgegeven dashboard en de deurpanelen gaan bovenaan gehuld in zacht aanvoelende bekledingsmaterialen die de indruk van luxe naar een hoger niveau moeten tillen. De zwarte en zilveren afwerking en de met LED's verlichte instrumentengroep zorgen voor enig cachet. De stoelen kunnen als optie overtrokken worden met leder (standaard op Sapphire), terwijl de achterbankleuning in een kantelingshoek van 29 graden staat.

Het grote, vlakke oppervlak van de laadbak biedt 2,04 m2 aan nuttige ruimte, die toegankelijk is via een kofferklep die amper half zoveel inspanning vergt bij het openenals die van het vorige model.

De veiligheid van de Actyon Sports wordt gegarandeerd door de bijzonder sterke drievoudige framestructuur. Deze sterkte vloeit voort uit de techniek die Ssangyong toepast bij de bouw van het frame en draagt bij tot de bescherming van de inzittenden indien er zich een aanrijding voordoet. Daarnaast staat het ESP in voor de actieve veiligheid.

SsangYong Actyon Sports

De nieuwe Actyon Sports is nu leverbaar in Nederland en is verkrijgbaar in drie uitrustingsversies en een standaarduitrusting die onder andere twee front airbags, ABS met EBD, dagrijlichten, airco, mistlichten voor, vier luidsprekers en een hoogteregeling op het stuurwiel en de bestuurdersstoel omvat. De verwende kopers vinden hun gading bij de Sapphire topversie, die getooid gaat met onder meer verwarmde, elektrisch verstelbare zetels in leder, automatische airco, ESP en parkeersensoren achter.

Net als de Korando krijgt de nieuwe Actyon Sports een fabrieksgarantie mee van 5 jaar, inclusief pechhulp in heel Europa.