1 maart 2013
Skoda Octavia Combi

Skoda Octavia Combi

Skoda toont eerste beelden nieuwe Octavia Combi

Autozine
1 maart 2013 | Skoda heeft de eerste beelden van de Octavia Combi vrijgegeven. Slechts een paar weken na de productiestart van de derde generatie Octavia, maakt de nieuwe Octavia Combi zijn opwachting op de Autosalon van Geneve (7-17 maart). De Skoda Octavia Combi onderscheidt zich met ruimte, het strakke design, functionaliteit, vele veiligheids- en comfort systemen en een typische Skoda prijs/kwaliteitsverhouding.
 

De nieuwe Skoda Octavia Combi is 90 millimeter langer en 45 millimeter breder dan zijn voorganger. De wielbasis is gegroeid met bijna elf centimeter. De Octavia Combi biedt achterpassagiers met 73 millimeter volop beenruimte. De bagageruimte meet standaard 610 liter, dit kan worden uitgebreid tot 1.740 liter.

Skoda Octavia Combi

Uiteraard is de Octavia Combi voorzien van tal van Skoda-slimmigheden. De Octavia hatchback heeft al een lange lijst: preventie om de verkeerde brandstofsoort te tanken, talrijke bagagehaken, houders voor flessen en mobiele apparaten, de bekende ijskrabber in de tankdop en ruimte voor het veiligheidsvest onder de bestuurdersstoel.

De Combi voegt daar nog een aantal items aan toe. Voorbeeld is de de mogelijkheid tot het ontgrendelen van de rugleuning van de achterbank via een knop in de kofferruimte. Het vervoeren van zeer lange voorwerpen wordt vergemakkelijkt dankzij de volledig neerklapbare rugleuning van de passagiersstoel. Onder de dubbele laadvloer is ruimte voor de afdekhoes en langsdragers.

Skoda Octavia Combi

Op 22 maart staat de Octavia hatchback bij de dealer, medio juni volgt de Octavia Combi. De prijzen van zowel de hatchback als de Combi worden begin maart bekendgemaakt.