6 mei 2016
Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq

Skoda's grote SUV heet Kodiaq

Autozine
6 mei 2016 | Skoda's nieuwe grote SUV heet Kodiaq. De naam verwijst naar de Kodiak-beer die op het gelijknamige eiland leeft, dat net onder de zuidkust van Alaska ligt. De spelling is afgeleid van de taal van de inheemse bevolking: de Alutiiq. Skoda trapt het modeloffensief in het SUV-segment af met dit nieuwe model, dat in de tweede helft van 2016 aan de wereld wordt gepresenteerd.

Op zoek naar een Skoda Kodiaq?
bynco heeft er 14 vanaf € 25.140,-

Skoda Kodiaq

Op Kodiak Island, een rauw maar tegelijkertijd fascinerend eiland ten zuiden van de kust van Alaska (57°N 153°W)  waar ongeveer 14.000 mensen wonen, leven zo'n 3.500 Kodiak-beren. De Alutiiq, de oorspronkelijke bewoners van het eiland, noemen de beer Taq uka 'aq, waarbij de letter ‘q' aan het einde typerend is voor dierennamen. Door deze letter in de modelaanduiding van de nieuwe grote SUV te integreren, onderstreept Skoda het respect voor de taal van de Alutiiq. Tegelijkertijd zorgt de ‘q' voor een geheel eigen naam voor deze unieke nieuwe Skoda.

Skoda Kodiaq

Formaat, kracht en dominantie over de omgeving; de gelijknamige beer en de Skoda Kodiaq hebben gemeenschappelijke eigenschappen. Met 4,70 meter herbergt Skoda nieuwe SUV zeven inzittenden en presteert hij op zowel de gebaande als ongebaande paden.

‘Discover new ground' is de slogan die de Tsjechische autofabrikant hanteert voor de lancering van de Kodiaq. Het model markeert de start van het nieuwe SUV-offensief van het merk en zal in het snelgroeiende SUV-segment nieuwe kopers naar het merk Skoda trekken. De Kodiaq debuteert in de tweede helft van 2016, de introductie staat gepland voor begin 2017.

Het bekendmaken van de naam Kodiaq is voor Skoda in Nederland direct het startschot om een grootschalige merkcampagne te lanceren. Op 7 mei aanstaande gaat deze van start met een opvallende TV-commercial, waarin de rol van de auto in het dagelijks leven centraal staat. Skoda claimt de zaterdag. Zaterdag is de drukste dag van de week. Men rijdt van hot naar her. Sportclubs, kinderfeestjes, weekboodschappen, bouwmarkt, familiebezoek. Het is de dag waarop de Skoda modellen het beste tot hun recht komen. Het thema is dan ook: Zaterdag is hard werken. Dus kun je wel een beetje hulp gebruiken. Hiermee wil Skoda herkenbaar zijn en dichtbij de Nederlandse consument blijven.

Skoda Kodiaq

Het modelprogramma van Skoda loopt uiteen van de kleine Citigo tot aan het vorig jaar geïntroduceerde nieuwe vlaggenschip, de Superb, die afgelopen maand tot Leaseauto van het Jaar 2016 is uitgeroepen. De Kodiaq vormt binnen dit modelprogramma nu de 5e belangrijke modellijn voor het Tsjechische merk.

AutoCoach
Skoda prijst vernieuwde KodiaqSkoda prijst vernieuwde Kodiaq
9 juni 2021
Vanafprijs Skoda KODIAQ RS bekendVanafprijs Skoda KODIAQ RS bekend
13 december 2018
Skoda kondigt Kodiaq RS aanSkoda kondigt Kodiaq RS aan
14 juni 2018
Skoda Kodiaq nu ook in LK uitvoeringSkoda Kodiaq nu ook in LK uitvoering
15 februari 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum