30 augustus 2016
Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq

Skoda onthult interieur Kodiaq

Autozine
30 augustus 2016 | Kort vóór zijn wereldprimeur heeft Skoda de eerste beelden van het interieur van de Kodiaq vrijgegeven. De foto's onderstrepen dat Skoda de nieuwe designtaal van het merk in het interieur van de grote nieuwe SUV heeft doorgevoerd. Tegelijkertijd geven de beelden blijk van de hoge mate van functionaliteit en de bouwkwaliteit waarmee Skoda zich onderscheidt. Het interieur is belangrijk voor de Kodiaq, want hij is optioneel ook verkrijgbaar als zevenzitter.
 

Het dashboard is verdeeld in twee symmetrische zones voor de bestuurder en voorpassagier. Opvallende verticale elementen, zoals de vier grote ventilatieopeningen, kenmerken het interieur. De middelste roosters flankeren het centrale infoscherm. De bovenzijden ervan vormen samen met het infotainmentscherm een trapeziumvorm. Het grote scherm heeft een glazen design.

Skoda Kodiaq

De bovengemiddelde hoeveelheid ruimte is kenmerkend voor Skoda: de ontwikkelaars van de Kodiaq hebben op basis van de forse buitenafmetingen (4,70 meter lang, 1,88 meter breed) het ruimst mogelijke interieur ontworpen. Als primeur voor Skoda is de SUV ook verkrijgbaar met zeven zitplaatsen. Het model leent zich bij uitstek voor een flexibele stoel/lading indeling dankzij de in lengterichting verschuifbare stoelen met verstelbare rugleuning.

Met een inhoud van 720 tot 2.065 liter (met de achterstoelen neergeklapt) tekent de vijfpersoons Skoda Kodiaq vooralsnog voor de grootste bagageruimte in deze klasse. Opties als een verwarmd stuur verhogen het comfortniveau. Hetzelfde is van toepassing op de meer dan dertig 'Simply Clever' oplossingen, zoals de portierrandbescherming, en de hoofdsteunen met slaappositie.

Skoda Kodiaq

Op 1 september aanstaande wordt de Skoda Kodiaq in Berlijn onthuld. Skoda gaat dit wereldwijde debuut inclusief een show met film, muziek en dans vanaf 19.00 uur live streamen op het internet. De wereldprimeur van de Skoda Kodiaq wordt via een 45 minuten durende livestream uitgezonden.