10 augustus 2016
Skoda Kodiaq

Skoda KODIAQ

Skoda geeft close-ups KODIAQ vrij

Autozine
10 augustus 2016 | Kort vóór de wereldpremière van de Skoda KODIAQ, op 1 september aanstaande in Berlijn, onthult de Tsjechische autofabrikant al enkele exterieurdetails van de nieuwe, grote SUV. Ze geven een indruk van de wijze waarop Skoda de designtaal van het merk doorvertaalt naar het SUV-segment.

Op zoek naar een Skoda Kodiaq?
bynco heeft er 14 vanaf € 25.140,-

Skoda Kodiaq

De brede, driedimensionale radiatorgrille valt op door zijn geheel eigen karakter. In combinatie met de smalle, rechtop staande koplampen, optioneel voor het eerst met full-LED technologie, is de eerste grote SUV van Skoda een opvallende verschijning op de weg. Ook van opzij en achteren bezien is de KODIAQ scherp gelijnd: de portieren zijn atletisch gevormd, terwijl de achterklep hoekige vormen heeft. De achterlichten, standaard met LED-technologie, lichten op in de voor Skoda typerende C-vorm.

Skoda Kodiaq

De hoeveelheid ruimte is ook een bekende eigenschap van Skoda. Met een inhoud van 720 tot 2.065 liter (met de achterstoelen neergeklapt) biedt de vijfpersoons Skoda KODIAQ een forse bagageruimte. Eveneens een primeur voor Skoda: optioneel rolt de SUV ook met zeven stoelen van de productielijn. Op basis van de positie van de stoelen en de stand van de rugleuning is de variatie aan stoel- en laadindelingen enorm. Wanneer ook de optioneel neerklapbare voorstoel wordt gekozen, kan de auto items met een lengte tot 2,90 meter vervoeren.

Skoda Kodiaq

De nieuwste rijassistentiesystemen staan borg voor maximale veiligheid en comfort. Area View, dat gebruikmaakt van surround-view camera's met groothoeklenzen vóór, achter en in de buitenspiegels, geven de directe omgeving rondom de auto weer op het scherm in de middenconsole. Tot de mogelijkheden behoren een virtueel beeld van bovenaf en 180 graden beelden van de gebieden tussen de voor- en achterzijde. Trailer Assist is ook nieuw voor het merk. Wanneer de Skoda KODIAQ een aanhanger trekt, neemt het systeem bij langzaam achteruit manoeuvreren de besturing over. Aanvullend remt het nieuwe Manoeuvre Assist de combinatie af wanneer het een obstakel achter de auto bespeurt.

Skoda Kodiaq

De Skoda Connect mobiele online diensten zijn eveneens een belangrijke innovatie. Ze zijn onder te verdelen in twee categorieën: de Infotainment Online diensten leveren meer informatie en navigatie in realtime, terwijl de Care Connect diensten toegang op afstand mogelijk maken en aanvullende assistentie verlenen. Het centrale element van de Care Connect diensten is de noodoproep na een ongeval. Wanneer een airbag wordt geactiveerd, wordt er via een zogenaamde Emergency Call (e-Call) automatisch contact gelegd met een callcenter voor noodsituaties.

Skoda prijst vernieuwde KodiaqSkoda prijst vernieuwde Kodiaq
9 juni 2021
Vanafprijs Skoda KODIAQ RS bekendVanafprijs Skoda KODIAQ RS bekend
13 december 2018
Skoda kondigt Kodiaq RS aanSkoda kondigt Kodiaq RS aan
14 juni 2018
Skoda Kodiaq nu ook in LK uitvoeringSkoda Kodiaq nu ook in LK uitvoering
15 februari 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum