24 mei 2004
 

Seat Toledo (2004 - 2009)

Seat toont Toledo Prototipo in Madrid

Autozine
24 mei 2004 | Op de autotentoonstelling van Madrid introduceert Seat de Toledo Prototipo, een innovatieve, ruime sedan met veel praktische gebruiksmogelijkheden. Dit prototype is een voorproefje van het productiemodel dat eind dit jaar op de markt komt.
 

Met de Toledo Prototipo vindt Seat naar eigen zeggen de sedan opnieuw uit. Het prototype heeft weliswaar de vorm van een sedan, maar hij beschikt, net als de Toledo van de eerste generatie, over een grote achterklep die makkelijk toegang verschaft tot de bagageruimte. Doordat het interieur van de Toledo Prototipo hoger is dan dat van veel traditionele sedans, is zowel het passagiers- als het bagagecompartiment ruimer.

Seat Toledo (2004 - 2009)

De Toledo Prototipo is de tweede exponent van het nieuwe Seat. Het prototype deelt designelementen met de onlangs geintroduceerde Altea, maar hij neemt ook kenmerken van de Salsa conceptcar over. Zo heeft de Toledo Prototipo koplampen in de vorm van kattenogen (bi-xenon), een brede grille en de Dynamic Line. Deze begint bij de voorste wielkast en loopt langzaam over de zijkant af tot aan de achterste wielkast. De Dynamic Line wordt hier nog eens extra benadrukt door de tweekleurenlak. Een bijzonder detail: in ruststand bevinden de ruitenwissers zich in de voorste raamstijlen.

De Toledo Prototipo is 4,49 meter lang en 1,77 meter breed. Het geheim zit hem echter in de hoogte van 1,58 meter. Daardoor is er volop ruimte in het interieur op alle vijf zitplaatsen. Het ruimtelijke effect wordt nog eens benadrukt door het grote glazen panoramadak. Ook voor bagage is volop plaats: de inhoud van de koffer bedraagt 500 liter.

De Toledo Prototipo wordt aangedreven door een viercilinder motor, voorzien van FSI-technologie en met een inhoud van twee liter. Het topvermogen bedraagt mede dankzij de directe benzine-injectie 150 pk (110 kW) bij 6.000 tpm. Dit wordt via een handgeschakelde zesversnellingsbak aan de voorwielen doorgegeven.

Seat Toledo (2004 - 2009)

De productieversie van de Toledo zal tijdens de Autosalon van Parijs in september onthult worden. De Toledo wordt eind 2004 in Nederland geintroduceerd.