13 oktober 2004
 

Seat Toledo (2004 - 2009)

Seat maakt prijzen nieuwe Toledo bekend

Autozine
13 oktober 2004 | Vanaf 4 november aanstaande is de nieuwe Toledo te bewonderen bij de Nederlandse Seat-dealers. Daarop vooruitlopend worden nu al de prijzen bekend gemaakt. Instappen in een nieuwe Toledo kan vanaf 21.900,- euro (incl. BPM/BTW).
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!
 

De nieuwe Toledo beleefde zijn officiele publieksdebuut tijdens de autotentoonstelling van Parijs. De auto was niet alleen een blikvanger vanwege zijn opvallende uiterlijk met de voor Seat inmiddels typische boogvorm op de flanken, maar ook door zijn enorme ruimteaanbod. Het interieur biedt vijf volwassenen alle ruimte. Dit gaat echter niet ten koste van het bagagecompartiment: de inhoud van de kofferruimte met dubbele vloer, bedraagt 500 liter.

Seat Toledo (2004 - 2009)

De nieuwe Toledo is er in vier uitrustingsniveaus: Reference, Sport, Stylance en Sport-up. De Reference is standaard airconditioning, ABS, zes airbags, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening en elektrische bediening van buitenspiegels en ramen voorzien.

De Sport voegt aan die uitrusting het volgende toe: vijfspaaks lichtmetalen velgen (16 inch), een sportonderstel, sportstoelen met extra sportieve bekledingsmaterialen en diverse in leer uitgevoerde details. Ook de Stylance heeft alles van de Reference, maar voegt daar onder andere zevenspaaks lichtmetalen velgen (16 inch), Climate Control, een boordcomputer, cruise control en coming home-verlichting aan toe. De Sport-up, ten slotte, heeft de luxueuze Stylance als basis en vult de standaarduitrusting van dit model aan met een sportonderstel, sportstoelen en een extra sportieve interieurafwerking.

De nieuwe Toledo is leverbaar met twee benzinemotoren: een 102 pk sterke 1.6 en een 150 pk sterke 2.0 FSI met directe brandstofinspuiting. Daarnaast zijn er twee diesels: een 1.9 TDI met 105 pk en een 2.0 TDI met 140 pk. De 2.0 FSI is leverbaar met een zestraps Tiptronic-versnellingsbak en de 2.0 TDI kan worden voorzien van de DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling.

Seat Toledo (2004 - 2009)

De nieuwe Toledo kan op maat worden gemaakt door een uitgebreid optiegamma. Opvallend daarbij is de beschikbaarheid van Bluetooth- en MP3-technologie. Met Bluetooth kan de nieuwe Toledo draadloos communiceren met bijvoorbeeld een GSM-telefoon, waardoor een carkit overbodig wordt. Ook een stereo-installatie met MP3-technologie is leverbaar. In dat geval kan de cd-speler naast normale cds, ook MP3-cds afspelen.