22 juli 2004
 

Seat Toledo (2004 - 2009)

Nieuwe Seat Toledo klaar voor productie

Autozine
22 juli 2004 | Slechts twee maanden na de introductie van het prototype, is de nieuwe Seat Toledo klaar voor serieproductie. Met de nieuwe Toledo presenteert Seat naar eigen zeggen "een veelzijdige en functionele sedan die in deze klasse een nog niet eerder vertoonde hoeveelheid ruimte biedt".
 

Seat presenteert de nieuwe Toledo in september op de internationale autotentoonstelling van Parijs. De marktintroductie zal in november van dit jaar plaatsvinden. Door zijn formaat en opties, is dit tweede model van het nieuwe Seat een echte familieauto. Het is volgens Seat een nieuwe interpretatie van de traditionele sedan, die is ingegeven door de eisen die de klanten tegenwoordig aan auto's in deze klasse stellen.

Seat Toledo (2004 - 2009)

De nieuwe Toledo is, na de Altea, het tweede model van een nieuwe generatie Seats. Het nieuwe model heeft veel elementen in zich die ook de toekomstige modellen van het merk zullen sieren. De nieuwe Toledo kenmerkt zich door een innovatief design. Dat geldt vooral voor de vorm van de achterklep, de grote grille, het ontwerp van de koplampen en de dynamische lijn. De dynamische lijn is een uniek designelement: een boogvorm die boven de voorste wielkast begint en halverwege de achterste wielkast eindigt. Het monovolumeconcept biedt de nieuwe Toledo bij een lengte van 4,46 meter en een breedte van 1,77 meter meer binnenruimte dan diverse langere auto's. Daarnaast beschikt hij ook nog eens over een bagageruimte met dubbele vloer en een inhoud van 500 liter.

Een van de innovaties in de nieuwe Toledo is de toepassing van Bluetooth-technologie. Dit gestandaardiseerde systeem kan verschillende mobiele apparaten zoals GSM's en PDA's draadloos met elkaar verbinden. In de nieuwe Toledo is handsfree bellen dus mogelijk zonder dat er een fysieke verbinding is tussen een mobiele telefoon en het voertuig zelf. De Bluetooth-functies kunnen door multifunctionele knoppen op het stuur worden bediend. Zo is het mogelijk een oproep te accepteren en de verbinding te verbreken, ook krijgt de bestuurder hierdoor toegang tot een van de belangrijkste eigenschappen van het systeem: stemherkenning. Met stemherkenning kan de bestuurder met zijn stem een bepaald nummer kiezen, namen en nummers in het telefoonboek opslaan en nog veel meer zonder dat daarvoor de handen van het stuur hoeven. Het audiosysteem van de nieuwe Toledo is geintegreerd in de middenconsole en voorzien van een CD-speler die naast normale CDs ook MP3-CDs kan afspelen. Beide toepassingen zijn optioneel en zullen aan het einde van het jaar leverbaar zijn.

De nieuwe Seat Toledo is leverbaar met vier motoren. Er zijn twee benzinekrachtbronnen: de 1.6 met 102 pk (75 kW) en de 2.0 FSI met 150 pk (110 kW). Daarnaast zijn er twee diesels: de 1.9 TDi met 105 pk (77 kW) en de 2.0 TDi met 140 pk (103 kW). De 2.0 FSI en de 2.0 TDi zijn standaard voorzien van een handgeschakelde zesversnellingsbak. De 2.0 FSI kan worden gekoppeld aan een zestraps Tiptronic-versnellingsbak terwijl de 2.0 TDi ook leverbaar is met de nieuwe DSG-zesversnellingsbak met dubbele koppeling.

Seat Toledo (2004 - 2009)

De Toledo staat in november bij de Seat-dealers in de showroom. Op dit moment zijn de prijzen voor de Nederlandse markt nog niet bekend.