6 maart 2019
Seat Ateca

Cupra Ateca

Cupra introduceert Ateca Special Edition

Autozine
6 maart 2019 | Op de Autosalon van Genève 2918 heeft CUPRA de Ateca Special Edition onthuld. De auto is, in vergelijking met de reguliere CUPRA Ateca, aangescherpt en fraaier afgewerkt. Het kloppend hart van de CUPRA Ateca Special Edition is de tweeliter viercilinder TSI-turbomotor met directe benzine-inspuiting, die 221 kW/300 pk en 400 Nm levert. De auto heeft standaard een zeventraps DSG-automaat, 4Drive vierwielaandrijving en 'sportbesturing'.
 

Aan de CUPRA Ateca Special Edition is een aantal nieuwe elementen toegevoegd. De koperkleurige 20 inch lichtmetalen velgen, die de standaard Brembo-remmen huisvesten, geven de auto een grotere spoorbreedte. Verder zijn de buitenspiegels en achterspoiler, die extra downforce genereert, uitgevoerd in de kleur Copper Carbon Fibre. Een uniek motorgeluid klinkt dankzij de Akrapovic-uitlaat, die bovendien het gewicht met 7 kg reduceert. De CUPRA Ateca Special Edition is gespoten in de lakkleur Graphene Grey en voorzien van koperkleurige CUPRA-emblemen.

Seat Ateca

De kuipstoelen, achterbank en deurpanelen zijn bekleed met alcantara in de kleur Petrol Blue. Dit wordt gecombineerd met een zwarte omlijsting van de ventilatieroosters en centrale console. In het dashboard keert de kleur Copper Carbon Fibre terug.

De CUPRA Ateca Special Edition wordt eind 2019 leverbaar. In de loop van het jaar zal de Nederlandse consumentenprijs worden gecommuniceerd.