20 oktober 2016
Seat Leon (2012 - 2020)
Nieuws

Seat Leon (2012 - 2020)

Seat Leon ondergaat facelift

20 oktober 2016 - De Seat Leon ondergaat een facelift voor modeljaar 2017. De vernieuwingen focussen op de zaken die dit model van oudsher kenmerken: design, sportiviteit en rijplezier. Met uiterlijke wijzigingen en nieuwe technologie is SEAT's bestverkochte model klaar om een vervolg te geven aan zijn succes.

Hoewel zijn design voor een groot deel heeft bijgedragen aan het succes van de Leon, is er toch een reeks aanpassingen doorgevoerd. De voor- en achterzijde zijn scherper dan die van het huidige model, onder meer dankzij nieuw vormgegeven bumpers. De auto oogt breder door de 40 millimeter bredere grille, die van meer chroomaccenten is voorzien. Ook de nieuwe achterlichten springen in het oog, net als de koplampen met Full-LED technologie die ook bij slechte weersomstandigheden voor goed zicht en een goede zichtbaarheid zorgen. De knipperlichten en mistlampen zijn eveneens voorzien van LED-technologie. Net als voorheen wordt de vernieuwde Leon leverbaar als 3-deurs, 5-deurs en ST.

Seat Leon (2012 - 2020)

De binnenzijde staat op een hoger plan, wat de kwaliteitsbeleving in het interieur vergroot. Kenmerkend zijn hier een betere geluidsisolatie, regelbare LED-ambianceverlichting en een nieuw ontworpen 8 inch display dat ervoor zorgt dat er minder knoppen op de middenconsole zitten dan voorheen.

De bestuurder wordt in de nieuwe Leon beter ondersteund door de nieuwste assistentiesystemen. Een voorbeeld daarvan is Traffic jam assist, dat er samen met Lane Assist en Adaptive Cruise Control (ACC) voor zorgt dat de auto in files automatisch stuurt, accelereert en remt binnen de systeemgrenzen, met een maximale snelheid van 60 km/u. Een andere nieuwe voorziening is de automatische noodstopfunctie van de Adaptive Cruise Control. Het Pedestrian Protection System herkent auto's en voetgangers en Emergency assist grijpt in als de bestuurder tijdens het rijden onwel wordt. Nieuw bij de SEAT Leon is de middenconsole met elektronische handrem, Verkeersborden herkenning en de meest geavanceerde parkeerassistentiesystemen die hulp bieden bij zowel parallel als overdwars parkeren. Het camera- en navigatiesysteem zijn verbeterd, een groter aantal verkeersborden wordt herkend.

Seat Leon (2012 - 2020)

Voor maximale connectiviteit zorgt de nieuwste generatie Easy Connect infotainmentsystemen, SEAT Full Link en de SEAT ConnectApp met spraakherkenning en gebarenbesturing, waardoor functies geselecteerd kunnen worden door een vingerbeweging op het touchscreen. Het Media system navi plus met 8-inch display vormt een kenmerk van de nieuwe generatie infotainmentsystemen. Ook kan de telefoon voortaan draadloos worden opgeladen via de draadloze telefoonlader. Ook Apple CarPlay en later Android Auto worden ondersteund.

De vernieuwde SEAT Leon wordt aangeboden in vier uitrustingsniveaus. Nieuw is de Xcellence-uitvoering, waarmee SEAT nadrukkelijk focust op luxe en comfort. Deze variant beschikt bijvoorbeeld over extra luxueuze bekleding (Alcantara en leer zijn tegen meerprijs leverbaar), hoogwaardige afwerking en ambianceverlichting met meerdere kleuren. Andere opvallende zaken zijn de aluminium Xcellence instaplijsten, het LED-interieurverlichtingspakket en het Keyless entry/go systeem.

Seat Leon (2012 - 2020)

Het motorengamma van de nieuwe Leon biedt tal van diesel- en benzinemotoren en een CNG-variant (Compressed Natural Gas, oftewel aardgas). Aan de dieselreeks, die oploopt tot de 184 pk sterke 2.0 TDI, is een nieuwe 1.6 TDI met 85 kW/115 pk toegevoegd. Eveneens nieuw voor de Leon 5-deurs en ST is de combinatie van de 1.0 TSI benzinemotor met 7-traps DSG-automaat. Qua vermogen loopt het aanbod aan benzinemotoren uiteen van 115 tot 180 pk.