3 juli 2013
Seat Leon

Seat Leon

Seat Leon is Auto van het Jaar in Engeland

3 juli 2013 | Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Auto Express New Car Awards in het Verenigd Koninkrijk heeft de Seat Leon de titel 'Auto van het Jaar 2013' in de wacht gesleept. Naast de 'Auto van het Jaar' titel won de Seat Leon tevens de Beste Compacte Gezinsauto award.

Steve Fowler, hoofdredacteur van het bestverkochte wekelijkse automagazine van het Verenigd Koninkrijk, lichtte de keuze voor de Leon tot beste auto van het jaar toe: "We houden van zijn stijl, zijn rijeigenschappen, de kwaliteit en zijn uitrusting. Maar het mooiste van alles is dat je dat allemaal voor een zeer scherpe prijs krijgt, terwijl de operationele kosten beperkt zijn".

Seat Leon

Jürgen Stackmann bedankte de juryleden van Auto Express voor hun keuze: "De nieuwe Leon is de beste auto in de geschiedenis van Seat. Hij vertegenwoordigt op perfecte wijze de transformatie die Seat heeft ondergaan en laat zien waar we de komende jaren naartoe willen".

Recent werden de kwaliteiten van de nieuwe Seat Leon ook al onderschreven door de Spaanse Unidad Editorial groep, die de Leon tijdens de uitreiking van de Telva Motor awards bekroonde met de titel 'Beste Auto van 2013'.

 
> De nieuwste tests en het laatste nieuws in je mailbox
Schrijf je nu in voor de gratis Autozine-nieuwsbrief!