31 maart 2014
Seat Leon ST

Seat Leon ST

Seat Leon ST Ecomotive nu leverbaar

Autozine
31 maart 2014 | De Seat Leon ST Ecomotive is vanaf nu in Nederland leverbaar. Deze extra zuinige uitvoering verenigt de stijlvolle lijnen van de Leon stationwagon met een verlaagd onderstel voor een lagere luchtweerstand. Het gemiddelde verbruik bedraagt 3.2 liter per 100 km. Dat betekent een CO2-uitstoot van 85 gram per kilometer en daarmee komt de Leon ST Ecomotive in aanmerking voor 14% bijtelling.
 

Ten opzichte van de 3-deurs SC en 5-deurs versies van de Leon Ecomotive, heeft de ST een 27 centimeter langer koetswerk en een bagageruimte die standaard 587 liter meet en naar wens zelfs tot 1.470 liter uit te breiden is. Bovendien kunnen verschillende uitvoeringen ook nog extra lange objecten vervoeren door de rugleuning van de passagiersstoel naar voren neer te klappen, waardoor een maximale laadlengte van 2,67 meter ontstaat. Daarnaast is de in delen gescheiden rugleuning van de achterbank vanuit de kofferbak neer te klappen.

Seat Leon ST

De Seat Leon ST Ecomotive weegt leeg 1.180 kilogram, wat mede bijdraagt aan zijn 14% status. De hoofdverantwoordelijke is de nieuwe 1.6 TDI Ecomotive-krachtbron. Met een gemiddelde dieselconsumptie van 3,2 liter op 100 kilometer en een overeenkomstig CO2-niveau van 85 g/km legt de ST Ecomotive geringe brandstofkosten in de schaal, evenals een theoretische actieradius van 1.500 kilometer. Met 81 kW (110 pk) en een koppel van 250 Newtonmeter claimt de Leon Ecomotive tegelijkertijd sportieve prestaties, met ondermeer een topsnelheid van 200 km/u.

Het start/stop-systeem, energieregeneratie en banden met een lage rolweerstand dragen eveneens in belangrijke mate bij aan het lage verbruik  van de Leon ST Ecomotive. Andere bepalende elementen op dit gebied zijn de geoptimaliseerde aerodynamica van het verlaagde koetswerk, de gesloten grille aan de voorzijde, een verder afgevlakte bodemsectie en de toevoeging van een dakspoiler in carrosseriekleur.

Seat Leon ST

De Seat Leon ST Ecomotive is per direct leverbaar bij de Nederlandse Seat-dealers. De vanafprijs van de Leon ST 1.6 TDI Reference Ecomotive bedraagt € 25.850,-, de luxere Style is er vanaf € 26.750,-.