30 mei 2014
Saab 9-3 Sport Sedan

Saab 9-3 Sport Sedan

Saab 9-3 is weer leverbaar in Nederland

Autozine
30 mei 2014 | Saab Apeldoorn is de eerste dealer buiten Zweden die de nieuwe 9-3 Aero Sport Sedan in zijn showroom heeft. Het bedrijf haalde samen met Saab Arnhem, Saab Utrecht en Driessen Autogroep zes nieuwe Saabs 9-3 Aero uit Zweden bij fabrikant NEVS.

Toen fabrikant NEVS (het nieuwe Saab) het model in eerste instantie alleen in Zweden aanbood, besloot Ruud Blokhuis, eigenaar van de Apeldoornse Saab-dealer en de vestigingen in Utrecht en Duiven de exportplannen van NEVS niet af te wachten en haalde hij, samen met Saab-dealer Driessen uit Eindhoven, zes nieuwe 9-3's Aero Sport Sedan op in Zweden.

Saab 9-3 Sport Sedan

Het gaat om de Aero-versie van de Sport Sedan, de meest sportieve variant uit de 9-3-reeks. Het model wordt aangedreven door de voor het merk zo bekende en vertrouwde viercilinder turbomotor. In dit geval met 220 pk en in combinatie met een automatische transmissie (handbak is ook leverbaar). De uitrusting is compleet, er wordt zelfs een set winterbanden op lichtmetalen wielen meegeleverd. Het model is vooralsnog alleen leverbaar in de kleuren Jet Black Metallic en Diamond Silver Metallic.

Martin Schotpoort vestigingsmanager van Saab Apeldoorn: "Toen we de kans kregen om de nieuwe 9-3 Aero Sport Sedan naar Nederland te halen, hebben we die kans gegrepen. We hebben zes Aero's weten te bemachtigen. Een mooi moment. Het is een belangrijke uitbreiding van onze service, nu we ook weer nieuwe Saabs kunnen leveren. Wij zijn altijd actief gebleven met reparatie en onderhoud en verkoop van gebruikte Saabs".

Ook in de toekomst zullen die Saab-onderdelen gegarandeerd leverbaar blijven. Net als in het verleden zijn de productie van auto's en onderdelen gescheiden.

De nieuwe Saab 9-3 Aero is te bezichtigen bij Saab Apeldoorn. De auto zal ook zijn opwachting maken op het Concours d'élégance Paleis het Loo op 21 en 22 juni in Apeldoorn. De prijzen van de nieuwe Saab 9-3  Sport Sedan worden op dit moment berekend, en zullen tussen de 50 en 55 duizend euro liggen, afhankelijk van de uitvoering. De auto wordt geleverd inclusief twee jaar fabrieksgarantie.

Saab 9-3 Griffin-gamma vervangt 9-3Saab 9-3 Griffin-gamma vervangt 9-3
23 februari 2011
Gamma en prijzen Saab 9-3 aangepastGamma en prijzen Saab 9-3 aangepast
13 oktober 2010
Saab vernieuwt motoren 9-3Saab vernieuwt motoren 9-3
8 september 2010
Saab verlaagt prijzen 9-3Saab verlaagt prijzen 9-3
2 april 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum