21 januari 2004
 

Rover 75

Rover presenteert nieuwe 75 en 75-Tourer

Autozine
21 januari 2004 | Rover heeft voor haar topmodellen, de 75 en 75 Tourer, een nieuw design gepresenteerd. De belangrijkste kenmerken van de nieuwe Rover 75 en Rover 75 Tourer zijn een scherpere styling voor de voor- en achterzijde, een grotere, geintegreerde radiatorgrille en nieuwe, volledig geintegreerde halogeen projector koplampunits. Ook is het aantal interieur- en uitrustingsniveaus uitgebreid en heeft de klant keuze uit een breed motorengamma. Tevens zijn de stuureigenschappen op een hoger plan gebracht door een verbeterde, actievere besturing.
IkRij.nl
 

De duidelijke belijning van de Rover 75, met scherpere contouren, zorgt voor een geheel nieuw uiterlijk. Dat nieuwe exterieur wordt ondermeer gekenmerkt door een grotere en meer prominente Rover-grille en een opvallend, nieuw ontwerp voor de koplampunits, die standaard uitgerust zijn met halogeen projectorlampen. De beschikbare ruimte voor de inzittenden, met name de achterpassagiers, is flink toegenomen. Dankzij een nieuw vormgegeven achterbank en de nieuwe rugleuningen van de voorstoelen is er vooral voor de voeten en knieen meer ruimte gecreeerd. Ook is de instap achterin door de ruimtewinst verbeterd. De nieuwe uitvoeringen beschikken nu over nieuwe ontwerpen, kleurcombinaties en materialen in het interieur. Donkere en lichte eikenhout-afwerkingen (Black Oak en Light Oak) vormen een voorbeeld van die nieuwe styling.

Rover 75

Er zijn vijf verschillende motoren leverbaar, van de 1.8 en 1.8 Turbo benzinemotoren en twee verschillende 2.0 dieselversies tot de 2.5 V6 benzinemotor. Voor de veiligheid en beveiliging beschikken de nieuwe Rover 75 uitvoeringen over elektronische systemen voor de centrale deurvergrendeling en het alarm. Alle uitvoeringen beschikken nu over een op afstand bedienbare ontgrendeling van de kofferruimte. Een startonderbreker en afstandbediening voor het alarmsysteem, met een continu veranderende veiligheidscode, completeren de antidiefstal beveiliging. Wat de veiligheid van de inzittenden betreft is de Rover 75 ook verbeterd. ABS met EBD is standaard op alle uitvoeringen en dat geldt eveneens voor de zes airbags die op alle versies standaard aanwezig zijn, om extra veiligheid aan de inzittenden te bieden.

Prijzen en uitrustingsniveaus van de nieuwe Rover 75 en Rover 75 Tourer, die in april op de Nederlandse markt zullen komen, worden op korte termijn bekend gemaakt.

Rover 75