2 augustus 2018
Feedback
 

Rolls Royce Dawn

Rolls Royce Dawn verandert in roadster

Autozine
2 augustus 2018 | Rolls-Royce Dawn, de vierpersoons luxe cabriolet, is vanaf nu binnen enkele ogenblikken te transformeren in een tweezits roadster. De Aero Cowling, een soort tonneaucover die boven de beide achterste zitplaatsen wordt gemonteerd en de Dawn een prachtig, vloeiend uiterlijk geeft, is bedoeld om comfortabel te genieten van open rijden voor bestuurder en passagier. De Aero Cowling is als optie leverbaar en te bestellen bij CITO MOTORS in Eindhoven, dealer en importeur van Rolls-Royce in Nederland.
 

De twee welvingen op het geheel met leder beklede achterdek volgen de lijn van de hoofdsteunen van beide voorstoelen en geven de auto een sportieve, maar toch klassieke uitstraling. De tonneaucover is, zoals vanzelfsprekend bij Rolls-Royce, gemaakt van hoogwaardige materialen en geheel passend bij in- en exterieurkleuren van de auto. Door de constructie van aluminium en koolstofvezel weegt de Aero Cowling minder dan twintig kilo en is daardoor eenvoudig te verwijderen en weer te plaatsen zodat de Dawn klaar is voor elke gelegenheid.

Rolls Royce

Onder beide bulten bevindt zich een afsluitbare bagageruimte. Daarbij kan het dak van de Rolls-Royce Dawn geopend en gesloten worden wanneer de cover is gemonteerd. Een op maat gemaakte lederen beschermhoes om de hoofdsteunen van de achterbank in op te bergen tijdens het gebruik van de Aero Cowling wordt bijgeleverd.

De Aero Cowling voor de Rolls-Royce Dawn is als optie leverbaar en kost € 26.369,-.