14 februari 2014
Renault Twingo

Renault Twingo

Renault onthult nieuwe Twingo

Autozine
14 februari 2014 | Renault onthult de geheel nieuwe Twingo. Twee decennia na de lancering van de revolutionaire, eerste generatie Twingo hebben de ontwerpers van Renault onder leiding van Laurens van den Acker Directeur Corporate Design Renault, deze stadsauto opnieuw vormgegeven. De ontwerpers zijn begonnen met het spreekwoordelijke blanco vel papier en gebruikten de originele Renault Twingo en de Renault 5 als belangrijkste inspiratiebronnen.
AutoCoach

De ontwerpers van Renault begonnen in 2008 met de ontwikkeling van de nieuwe stadsauto, met als doel een net zo revolutionaire auto te creëren als de eerste generatie Twingo in 1992. Het doel van de ontwikkeling van de nieuwe Renault Twingo was om meer ruimte te creëren zonder de compacte buitenmaten en het efficiënte karakter van de auto negatief te beïnvloeden. Renault vond de oplossing door de motor achterin te plaatsen.

Renault Twingo

Het ontwerp van de nieuwe Renault Twingo sprak de technici van het Daimler-concern bijzonder aan. Zij waren destijds op zoek naar ideeën voor de volgende generatie Smart. In 2010 besloten beide fabrikanten tot een strategische samenwerking voor de gezamenlijke ontwikkeling van de nieuwe Renault Twingo en de nieuwe twee- en vierpersoons Smart.

Door de plaatsing van de motor achterin, ontstond grote vrijheid bij het ontwerpen van de voorzijde en maakte dat onder meer een uiterst kleine draaicirkel mogelijk. Door de wielen op de uiterste hoeken van de carrosserie te plaatsen en de montage van een kleine motor geheel achterin, is een voor dit segment lange wielbasis gerealiseerd. Die draagt bij aan de royale interieurruimte en het dynamische, wendbare rijgedrag van de nieuwe Renault Twingo.

Net als de conceptauto's Twin'Z en Twin'Run, die in 2013 zijn gepresenteerd, heeft de nieuwe Renault Twingo een uitgesproken karakter. De auto wordt onder meer leverbaar in vier nieuwe kleuren (lichtblauw, wit, geel en rood).

Renault Twingo

De nieuwe Renault Twingo valt verder op door de hoek waaronder de achterruit is geplaatst en de prominente schouderlijn. Dat zijn verwijzingen naar de iconische Renault 5 Turbo van begin jaren tachtig, waarvan de motor ook achterin was gemonteerd.

De voorzijde van de nieuwe Renault Twingo vertegenwoordigt Renaults nieuwe familiegezicht en is in één oogopslag herkenbaar door het grote Renault-logo op een zwarte achtergrond. De grote koplampen met led-dagrijverlichting benadrukken het innovatieve karakter van de Renault Twingo, maar verwijzen ook naar zijn voorgangers.

De achterzijde valt op door de brede, glazen achterklep, waarin de achterlichten zijn geïntegreerd. Het geeft de achterzijde van de nieuwe Renault Twingo een moderne aanblik.

Renault Twingo
Dutchlease

De nieuwe Renault Twingo is voor het eerst in de Twingo-geschiedenis als een vijfdeurs model ontworpen. Daarmee is hij functioneler dan ooit. Doordat de grepen van de achterportieren in de raamstijlen zijn weggewerkt, behoudt de nieuwe Twingo de uitstraling van een driedeurs. Met talloze keuzemogelijkheden voor wat betreft spiegelkappen, zijstootstrips op de zijkanten en bestickering is de Renault Twingo bovendien op vele manieren te personaliseren.

Net als bij het ontwerp van het exterieur, hebben de ontwerpers zich ook voor het interieur laten inspireren op de kleurrijke en vrolijke binnenkant van de oorspronkelijke Twingo. Daarbij streefden ze naar ingenieuze gebruiksvriendelijkheid, geschikt voor dagelijks gebruik.

De nieuwe Renault Twingo beleeft op 4 maart a.s. zijn wereldpremière op de Autosalon van Genève.

Renault Twingo

Op zoek naar een Renault Twingo?
bynco heeft er 35 vanaf € 6.250,-

Renault Twingo

Renault Twingo als E-Tech electric UrbanRenault Twingo als E-Tech electric Urban
6 oktober 2021
Renault prijst Twingo ElectricRenault prijst Twingo Electric
29 juli 2020
Renault introduceert Twingo Z.E.Renault introduceert Twingo Z.E.
24 februari 2020
Renault prijst vernieuwde Twingo 2019Renault prijst vernieuwde Twingo 2019
15 april 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum