6 juni 2016
Renault Twingo

Renault Twingo

Renault introduceert Twingo GT

Autozine
6 juni 2016 | Renault introduceert met de Twingo GT een sportieve stadsauto in het A-segment. De combinatie van een driecilinder turbobenzinemotor, een handgeschakelde versnellingsbak én achterwielaandrijving is uniek in deze klasse. De nieuwe Twingo GT beleeft zijn debuut tijdens het Goodwood Festival of Speed (23-26 juni 2016).

Op zoek naar een Renault Twingo?
bynco heeft er 7 vanaf € 7.895,-

Renault Twingo

De Renault Twingo GT combineert de dynamiek van een achterwielaangedreven stadsauto met de expertise van Renault Sport. De sportieve hatchback wordt aangedreven door een 0,9-liter (898 cc) Energy TCe turbobenzinemotor. Dankzij het geoptimaliseerde luchtinlaatsysteem en aangepaste motormanagementsysteem levert de driecilindermotor een vermogen van 81 kW/110 pk en 170 Nm trekkracht. De handgeschakelde transmissie met aangepaste overbrengingsverhoudingen draagt bij aan het levendige karakter van de Twingo GT.

Renault Twingo

Om veilig te kunnen genieten van het prestatiepotentieel is het chassis van de Renault Twingo GT herzien. Ook is de wielophanging aangepast, het ESP-systeem opnieuw gekalibreerd en variabele besturing geïnstalleerd.

Twin'Run wielen, luchtinlaat in het zijscherm, twee centraal geplaatste uitlaatpijpen en nieuwe carrosseriekleur Orange Piment. Het design van de derde generatie Twingo is geïnspireerd op dat van de Twin'Run Concept en sluit aan op het specifieke wielontwerp, de verlaagde wielophanging en de opvallende striping van de GT-uitvoering.

De Twingo GT wordt leverbaar in vier carrosseriekleuren: Orange Piment (nieuw), Gris Lunaire, Noir Etoilé en Blanc Glacier. Oranje details in het interieur, instaplijsten met Renault Sport-logo, aluminium pedalen en een met leder afgewerkte versnellingspook zijn eveneens kenmerken van de Twingo GT.

Renault Twingo

De levering van de Twingo GT start in het najaar. Renault maakt de prijzen later dit jaar bekend.

Nieuwe vloermatten voor de Twingo?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

Renault prijst Twingo ElectricRenault prijst Twingo Electric
29 juli 2020
Renault introduceert Twingo Z.E.Renault introduceert Twingo Z.E.
24 februari 2020
Renault prijst vernieuwde Twingo 2019Renault prijst vernieuwde Twingo 2019
15 april 2019
Renault Twingo vernieuwd voor 2019Renault Twingo vernieuwd voor 2019
22 januari 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum