1 maart 2016
Renault Scenic

Renault Scenic

Renault onthult nieuwe Scenic

Autozine
1 maart 2016 | Renault onthult de nieuwe Scenic. De volledig nieuwe, vierde generatie Renault Scénic is voor het eerst voorzien van een driedelige voorruit die, net als die in de nieuwe Espace, een panoramisch uitzicht biedt. Andere stijlelementen benadrukken de dynamische uitstraling van de nieuwe Scénic. De bodemvrijheid is groter dan die van de vorige generatie. De overhang achter is korter en de achterwielen staan op de uiterste hoeken van de carrosserie, zodat de spoorbreedte voor en achter groter is dan voorheen.

Op zoek naar een Renault Scenic?
bynco heeft er 51 vanaf € 13.795,-

Renault Scenic

De volledig nieuwe, vierde generatie van de Renault Scénic valt direct op door zijn grote proporties en door de standaard 20-inch wielen, waarbij de optionele bi-tone lak nog meer aantrekkingskracht oplevert. Het onderscheidende karakter van de nieuwe Renault Scénic is ook te danken aan de combinatie van de grote bodemvrijheid, de korte overhang achter, de lange wielbasis, de lage daklijn en de grote spoorbreedte. De opvallende lichtsignatuur, met C-vormige koplampen die in de luxere uitvoeringen zijn voorzien van LED Pure Vision-techniek, dragen daar eveneens aan bij.

Renault Scenic

Bovendien is de Scénic als enige in zijn segment leverbaar met keuze uit twee contrasterende dakkleuren. Tevens is het model voor het eerst voorzien van een uit drie delen bestaande voorruit die (net als die in de nieuwe Espace) een panoramisch uitzicht biedt. Goed is te zien dat het uiterlijk van de Scénic is gebaseerd op de R-Space Concept uit 2011.

Bijzondere kenmerken zijn de verschuifbare middenconsole met een opslagcapaciteit van 13 liter, de gekoelde en verlichte la in het dashboard (Easy Life drawer) met 11,5 liter inhoud en opbergruimtes onder de vloer van het passagierscompartiment. In totaal biedt de nieuwe Scénic een opbergruimte van 63 liter. De bagageruimte van minimaal 572 liter behoort tot de grootste in deze klasse en dankzij het One Touch Folding systeem is in een handomdraai de achterbank neer te klappen zodat een vlakke laadruimte ontstaat. De voorstoelen zijn geïnspireerd op die van de Renault Espace.

Renault Scenic

De nieuwe Renault Scénic is gebouwd op het modulaire CMF C/D-platform (Common Module Family) en profiteert van dezelfde (unieke) technische innovaties als de nieuwe Mégane, Talisman en Espace. De luxere uitvoeringen zijn uitgerust met het omvangrijke R-LINK 2 multimedia- en navigatiesysteem met 8,7 inch touchscreen. De talloze functies laten zich op intuïtieve wijze als een tablet bedienen via een beeldscherm in 'portrait' formaat. Mobiele apparaten integreren naadloos met R-LINK 2 en zowel voor- als achterin zijn USB-poorten en 12-voltaansluitingen te vinden.

Ook bijzonder in deze klasse zijn de head-up kleurendisplay en de multi-Sense-techniek, waarmee de bestuurder de rijeigenschappen kan personaliseren. De Scenic is standaard uitgerust met Active Emergency Braking System met Pedestrian Detection.

Renault Scenic
AutoCoach

Het motorenaanbod omvat de benzineversies TCe 115 en TCe 130 en de dieselversies dCi 130 en dCi 160. Tevens wordt de Scénic leverbaar met de nieuw ontwikkelde Energy dCi 110 Hybrid Assist-aandrijflijn. De dCi 160 is standaard gekoppeld aan de EDC zestrapsautomaat met dubbele koppeling. Alle prijzen worden later bekendgemaakt. De levering van de nieuwe Renault Scénic en Grand Scénic (die later dit jaar wordt onthuld) start in het najaar.

 

Renault Scenic
KwikFit
Nieuwe motoren voor Renault ScenicNieuwe motoren voor Renault Scenic
7 december 2017
Renault Scenic nu ook als Initiale ParisRenault Scenic nu ook als Initiale Paris
30 mei 2017
Verkoop nieuwe Renault Scenic van startVerkoop nieuwe Renault Scenic van start
16 november 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum