10 november 2017
Feedback
Renault Zoe

Renault Zoe

Renault demonstreert Smart City

Autozine
10 november 2017 | Groupe is actief op het gebied van elektrisch rijden en versterkt zijn rol door het samenwerken in innovatieve, lokale projecten. Een nieuwe stap van Renault is een bijdrage aan de ontwikkeling van de Smart City: nieuwe mobiliteitsoplossingen en innovatieve diensten om de Total Cost of Ownership (TCO) van EV-rijders te verlagen en het gemak van Renault ZOE-rijders te vergroten.
 

Het project vindt plaats in Utrecht, mede vanwege de intensieve samenwerking van Renault met de Utrechtse onderneming We Drive Solar en de gemeente Utrecht. In de wijk Lombok worden dertig elektrische Renault ZOE deelauto's ingezet.

Renault Zoe

Alle benodigde elektriciteit is afkomstig van zonnepanelen. Met We Drive Solar wordt gewerkt aan een leefbare binnenstad, duurzame mobiliteit en duurzame energie. Het doel is om het deelautoprogramma verder te ontwikkelen en tegen het einde van 2018 honderd ZOE deelauto's beschikbaar te hebben in Utrecht. Dit project is voor Renault een belangrijk 'living lab' voor kennisvergaring.

Ook komen de ontwikkelingen rond Jedlix uitgebreid aan bod. Deze Nederlandse start-up van Eneco Group is gespecialiseerd in het slim en duurzaam opladen van elektrische auto's. Groupe Renault nam onlangs een belang van 25% in Jedlix, die een Z.E. Smart Charge smartphone-app heeft ontwikkeld waarmee gebruikers hun elektrische Renault zoveel mogelijk tegen zo laag mogelijke tarieven kunnen opladen met duurzame energie. Gebruikers worden voor hun flexibiliteit beloond met een maandelijkse vergoeding die zelfs kan oplopen tot de kosten van een volledige laadbeurt.