13 juni 2016
Feedback
Renault Clio

Renault Clio

Renault presenteert vernieuwde Clio

Autozine
13 juni 2016 | Renault presenteert de vernieuwde Clio en geeft daarmee een vervolg aan een succesverhaal. Sinds de introductie 26 jaar geleden van de eerste Renault Clio zijn er al meer dan 13 miljoen exemplaren verkocht. Dankzij een krachtig design, betere interieurafwerking en een uitgebreider motorenprogramma tilt Renault de Clio naar een hoger plan voor modeljaar 2016.
 

De vierde generatie Renault Clio uit 2012 was het eerste model voorzien van de nieuwe designhand van Laurens van den Acker, directeur Corporate Design Renault. De vernieuwde Renault Clio is herkenbaar aan LED-verlichting, inclusief C-vormige dagrijverlichting. Aan de voorzijde siert een hertekende grille, met centraal het Renault logo. Een brede grille onderaan de voorbumper en een nieuwe achterbumper geven de Clio een robuustere uitstraling.

Renault Clio

Renault introduceert 4 nieuwe exterieurkleuren: Rouge Intense, Gris Titanium, Bleu Iron en Blanc Nacré. Nieuwe wielen, wielkleuren en een uitgebreider personaliseringsprogramma behoren eveneens tot de noviteiten.

De gefacelifte Renault Clio profiteert van de hoogwaardigere afwerkingsmaterialen die Renault vooral gebruikt voor modellen uit hogere segmenten. De afwerking is daardoor van een hoger niveau. Alle bekledingssoorten zijn nieuw en er is speciale aandacht besteed aan de voelbare en zichtbare kwaliteit van de materialen. De chromen sierstrips zijn ingetogen en mat en de kleuren zijn meer verfijnd.

Renault Clio

Renault breidt het motorenprogramma uit met een 1.5 dCi 110 (110 pk, 81 kW) dieselmotor, gekoppeld aan een handgeschakelde zestraps transmissie. Ook een handgeschakelde zesbak in combinatie met de TCe 120 (120 pk, 88 kW) benzinemotor is nieuw. In totaal is er keuze uit 11 motoren/transmissies.

De vernieuwde Renault Clio is leverbaar met drie verschillende navigatie- en multimediasystemen: Media Nav, Renault R-Link en het nieuwe slimme R&Go systeem. De nieuwe Renault Clio is de eerste B-segmentauto van Renault verkrijgbaar met een BOSE audiosysteem, terwijl de aanwezige rijhulpsystemen de nieuwe auto veiliger maken.

Renault Clio

Als aanvulling op de parkeersensoren achter is de Renault Clio, afhankelijk van het gekozen uitrustingsniveau, ook leverbaar met parkeersensoren aan de voorzijde en een achteruitrijcamera. Voor de rijker uitgeruste versies levert Renault optioneel Easy Park Assist (een automatisch inparkeersysteem).

Renault opent deze zomer de orderboeken van de vernieuwde Clio. De levering start na de zomer. Prijzen maakt Renault in een later stadium bekend.

Renault Clio