26 augustus 2020
Renault Clio

Renault Clio

Renault Clio bestaat 30 jaar

Autozine
26 augustus 2020 | De Renault Clio bestaat 30 jaar. Sinds de lancering van de eerste CLIO in 1990 is het model de wereldwijde bestseller van Groupe Renault, met inmiddels meer dan 15 miljoen verkochte exemplaren. Sinds 2013 staat de Clio zelfs aan de top van het B-segment en noteert ieder jaar nog altijd hogere verkoopcijfers.

Op zoek naar een Renault Clio?
bynco heeft er 12 vanaf € 18.030,-

Renault Clio

Door de jaren heen heeft Renault het kenmerkende DNA weten te behouden dat aan de basis staat van het succes van de auto. Daardoor is de huidige, vijfde generatie meer CLIO dan ooit. De CLIO V is moderner, atletischer en bouwt voort op de eerste vier generaties die de saga van de CLIO hebben gevormd:

Renault Clio
  • Sinds de eerste generatie heeft de CLIO 'alles van een groter model'. Net als de eerste CLIO biedt de CLIO V technologie van auto's uit hogere segmenten.
  • Vanaf de CLIO II biedt het model de hoge standaarden op gebied van leefbaarheid en comfort binnen Renault.
  • Sinds de CLIO III veranderde hij de maatstaf ten aanzien van kwaliteitsbeleving binnen Renault.
  • Sinds de CLIO IV ontleent hij een krachtig design dat zelfs het gehele recente Renault aanbod heeft ge├»nspireerd.

De huidige CLIO V zet ook de traditie van zeer veilige auto's voort. Het model voldoet aan alle hedendaagse maatstaven en bewijst dat met vijf Euro NCAP-sterren. De huidige CLIO gaat nog een stap verder en opent een nieuw hoofdstuk met zijn E-TECH Hybrid-technologie. Daarmee elektrificeert de CLIO E-TECH Hybrid het dagelijkse leven van klanten, terwijl hij met zijn veelzijdige karakter voldoet aan de behoeften van een breed uiteenlopende klantengroep.

Om het jubileum van de CLIO te vieren, heeft Renault een project opgezet met de naam #CLIOGENERATION. In de maand augustus stonden de sociale netwerken van Groupe Renault in het teken van de CLIO. Archieffoto's en -video's, interviews met insiders en verhalen die op Instagram, Facebook en Twitter door onze community werden gedeeld.

Op zoek naar een Renault Clio?
DAS import heeft er 23 vanaf € 15.675,-

Renault Clio

Renault Clio vanaf 22 juni bij de dealerRenault Clio vanaf 22 juni bij de dealer
21 juni 2019
5 EuroNCAP sterren voor 5e Renault Clio5 EuroNCAP sterren voor 5e Renault Clio
22 mei 2019
Renault prijst vijfde generatie ClioRenault prijst vijfde generatie Clio
15 mei 2019
Renault onthult nieuwe Clio 2019Renault onthult nieuwe Clio 2019
29 januari 2019
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum