22 mei 2019
Renault Clio E-TECH
Nieuws

Renault Clio

Vijf EuroNCAP sterren voor vijfde generatie Renault Clio

22 mei 2019 - De nieuwe generatie Renault Clio is door crashtestinstituut Euro NCAP beloond met het maximum te behalen aantal van vijf sterren voor veiligheid. De bestseller van Groupe Renault werd getest volgens de nieuwste, strengere methode die in 2018 geïntroduceerd werd en maakte indruk met scores die tot de beste in de auto-industrie behoren, ongeacht het segment.

De Clio is gebaseerd op het volledig nieuwe CMF-B-platform van de Alliantie. Als onderdeel hiervan zijn de carrosseriestructuur, stoelconstructie en gordelbevestigingen met pyrotechnische spanners en krachtbegrenzers verder verbeterd. Ze zijn ontworpen voor optimale ondersteuning voor alle inzittenden, ongeacht de lengte en de zitplaats van de inzittende.

Renault Clio

Renault biedt ook Fix4sure-technologie die voorkomt dat de inzittende onder de gordel doorschuift (submarining) als gevolg van een impact. Verder is de Clio voorzien van bevestigingspunten voor kinderzitjes (Isofix en i-Size) op de passagiersstoel en de achterste zitplaatsen, terwijl de hoofdsteunen achterin verbeterde bescherming bieden bij een zijdelingse aanrijding.

Elke Clio biedt standaard een veiligheidsuitrusting met onder andere zes airbags, Active Emergency Braking, Lane Keep Assist, Safe Distance Warning, cruise control met snelheidsbegrenzer, verkeersbordenherkenning, automatisch dimmende binnenspiegel, gordelverklikkers op alle zitplaatsen en emergency call. Ook LED Pure Vision koplampen en automatisch grootlicht behoren tot de standaarduitrusting.

Aanvullend is de nieuwe Clio uitgerust met een actief noodremsysteem dat behalve voertuigen ook voetgangers en fietsers herkent. De excellente werking van het systeem wordt door Euro NCAP bevestigd met een AEB-score (autonomous emergency braking) van 11/12. Voor nog meer comfort en veiligheid wordt de Clio binnenkort leverbaar met de geavanceerde Highway and Traffic Jam Companion voor semi-autonoom rijden.