11 januari 2013
Renault Captur

Renault Captur

Renault Captur debuteert in Geneve

Autozine
11 januari 2013 | Tijdens de komende Autosalon van Geneve onthult Renault de Captur. Deze compacte crossover belooft de expressieve stijl en de rijpositie van een SUV te combineren met de ruimte en de modulariteit van een MPV. Daarbij zou de auto sturen als een ompacte hatchback. Na de vernieuwing van de Clio, vormt de Captur de volgende stap in het designoffensief van Renault onder leiding van Laurens Van den Acker.
 

Met zachte, vloeiende en uitgebalanceerde vormen is de Renault Captur een sterke persoonlijkheid, maar op een heel subtiele manier. Het ontwerp is geïnspireerd op de Concept Car 'Captur', waarvan de Renault Captur het karakter en de suggestieve naam heeft overgenomen.

Renault Captur

De Renault Captur is eenvoudig aan te passen aan de eigen smaak. De auto wordt onder andere leverbaar in bi-tone carrosseriekleur, waarbij het dak en de stijlen contrasteren met de rest van de carrosserie.

Hoewel hij compact is (4,12 meter lang) belooft de Captur een ruimtelijk gevoel. De Renault Captur belooft ook de functionaliteiten en het comfort van een MPV: een hoge rijpositie en instap, veel bagageruimte, modulariteit en diverse opbergruimtes. De standaard en optionele uitrusting van de Renault Captur bevat elementen uit het bovenliggende segment: Renault handsfree Card, Hill-start assist, ASR/ESP, Hill-start assist en parkeersensoren die optioneel uit te breiden zijn met een achteruitrijcamera. Daarbij komt R-Link: de ieuwe ingebouwde navigatie en multimedia tablet met touch screen en internet. Daarnaast is er ook een Arkamys-audiosysteem met 6 luidsprekers, USB-aansluiting, Bluetooth en audiostreaming.

De Renault Captur is gebaseerd op het platform van de nieuwe Clio. De benzine- of dieselmotoren met de allernieuwste Renault-technologie beloven een laag verbruik en CO2-uitstoot vanaf 96 g CO2/km.

Renault Captur

De Renault Captur wordt geproduceerd in de Renault-fabriek van Valladolid in Spanje en wordt in maart onthuld op de Autosalon van Genève.