8 juni 2007

Renault 5

ING presenteert F1 Renault 5 voor Unicef

8 juni 2007 - Een unieke ING F1 Renault 5 verschijnt morgen aan de start van de Renault 5 Rally voor Unicef. De auto is speciaal voor de rally geprepareerd in de kleuren van het ING Renault F1 team. De deelname aan de rally vormt de start van een promotietour van de auto door Nederland om aandacht te vragen voor Unicef. ING Bank veilt de klassieke Renault 5 voor Unicef. Tijdens de ING Amsterdam Marathon op 21 oktober wordt deze bijzondere auto aan de hoogste bieder overhandigd.
XLLease

De F1 Renault 5 van ING Bank rijdt zaterdag 9 juni samen met zo'n honderd andere Renaults 5 en 4 een tocht door Nederland. De opbrengsten van de rally gaan naar het Unicef project Little Sister. De finish is in het Olympisch Stadion te Amsterdam bij de Formule 1 auto van het ING Renault F1 team. Initiator van dit project is Sipke Jan Bousema, AVRO-presentator en Unicef special representative. Hij zag in Madagascar zijn favoriete auto overal rijden en dacht: "Waarom niet in Nederland een dag met Renault 5 rijders, speciaal voor het Little Sister project?"

Renault 5

Met dit project zorgt Unicef ervoor dat jongere meisjes op school hulp krijgen van oudere meisjes. In Madagascar maakt een derde van alle kinderen de lagere school niet af, vooral meisjes haken vroegtijdig af. Dit project van Unicef zorgt ervoor dat ze geen drop out worden. Meisjes uit de hogere klassen krijgen elk de verantwoordelijkheid voor een meisje uit de eerste klas. Het oudere meisje, "big sister", loopt elke dag samen met haar "little sister" naar school, maakt samen met het jongere meisje huiswerk en helpt bij problemen. Dit alles met groot succes: zowel de jonge als de oudere meisjes zijn gemotiveerd en krijgen meer zelfvertrouwen.

Naast deelname aan de rally voor Unicef verschijnt de ING F1 Renault 5 de komende maanden ook prominent op andere evenementen. Doel hiervan is zoveel mogelijk aandacht te vragen voor de activiteiten van Unicef. De auto is aanwezig bij de Dam tot Damloop en in actie tijdens Bavaria City Racing in Rotterdam. Tijdens deze promotour kan er geboden worden op de ING F1 Renault 5. Op 21 oktober tijdens de ING Amsterdam Marathon wordt het hoogste bod bekend gemaakt en overhandigd aan Unicef. ING steunt Unicef wereldwijd met het Chances for Children programma.

Remschijf.nl
KwikFit