9 november 2021
 

Porsche Panamera

Porsche Panamera tijdelijk als Platinum Edition

Autozine
9 november 2021 | Met de Platinum Edition introduceert Porsche een bijzondere variant van de Panamera. Deze exclusieve uitvoering van de Panamera 4 en Panamera 4 E-Hybrid en de overeenkomstige Sport Turismo-modellen onderscheidt zich door subtiele designkenmerken in platina zijdeglans en een uitgebreide standaarduitrusting.

Veelgevraagde opties behoren bij de Panamera Platinum Editions tot de standaard uitrusting. De modellen zijn onder meer voorzien van adaptieve luchtveringinclusief Porsche Active Suspension Management (PASM), automatisch dimmende buitenspiegels, led-matrixkoplampen inclusief Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus), een panoramadak en Parkeerassistent met achteruitrijcamera. Bij de hybridemodellen is een ingebouwde AC-lader met 7,2 kW laadvermogen standaard. De in platina zijdeglans afgewerkte 21 inch Exclusive Design Sport-velgen, zwarte sporteindpijpen, privacy glas, raamlijsten in hoogglans zwart en Exclusive Design achterlichten onderstrepen de sportieve elegantie van de Panamera Platinum Edition.

Porsche Panamera

Het bijzondere karakter van de Porsche Panamera Platinum Edition wordt verder aangezet door diverse exterieurdetails in platina zijdeglans. De afdekkingenvan de luchtuitlaten achter de voorwielen, het Porsche-logo, de typeaanduiding op de achterzijde en - op de hybridemodellen - het 'e-hybrid'-logo op de zijkant zijn in die kleur uitgevoerd. Daarnaast zijn 20 inch Panamera Style-velgen in Platinum tegen meerprijs verkrijgbaar.

Tot de standaarduitrusting behoren het GT-sportstuur en Stuurbekrachtiging Plus, de rijstrookwisselassistent, softclose portieren met comforttoegang, 14-voudig verstelbare comfortstoelen vóór met geheugenpakket, stoelverwarming voor de achterpassagiers, een BOSE Surround Sound System, het interieurpakket met zwart geborsteld aluminium en het Porsche-logo op de hoofdsteunen. Exclusief voorbehouden aan de Platinum Editions zijn de dorpellijsten van zwart geborsteld aluminium die voorin het opschrift 'Platinum Edition' dragen. Daarnaast worden alle modellen van de Platinum Edition standaard geleverd met een analoge klok in het bedieningspaneel.

De Platinum Edition-modellen beleven op 17 november 2021 hun wereldpremière op de Los Angeles Auto Show. Ze zijn per direct te bestellen en staan vanaf januari 2022 bij de Nederlandse Porsche Centra. De consumentenadviesprijzen zijn als volgt:

  • Panamera 4 Platinum Edition € 157.500
  • Panamera 4 Sport Turismo Platinum Edition € 163.000
  • Panamera 4 E-Hybrid Platinum Edition € 130.800
  • Panamera 4 E-Hybrid Sport Turismo Platinum Edition € 134.400
XLLease
Nieuwe PHEV voor Porsche PanameraNieuwe PHEV voor Porsche Panamera
20 oktober 2020
Porsche Panamera aangepast voor 2020Porsche Panamera aangepast voor 2020
26 augustus 2020
Porsche Panamera nu als 10 Years EditionPorsche Panamera nu als 10 Years Edition
2 oktober 2019
Porsche Panamera bestaat 10 jaarPorsche Panamera bestaat 10 jaar
25 april 2019
 

Info

Techniek

Prijs

KM-kosten

Forum