12 januari 2012
 

Porsche Boxster

Porsche presenteert nieuwe Boxster

Autozine
12 januari 2012 | Porsche presenteert de nieuwe Boxster. Het verbruik daalde met 15% en de rijeigenschappen zijn verbeterd. De derde generatie Porsche Boxster staat vanaf begin april bij de dealer. De open tweezitter heeft een volledig nieuw chassis, een langere wielbasis en een grotere spoorbreedte. Ook het aanzienlijk lagere gewicht, de grotere wielen en de nieuw ontwikkelde, elektromechanische stuurbekrachtiging dragen bij aan de prestaties van de nieuwe Porsche Boxster.
Profile
Info

De Boxster heeft zijn herkenbare exterieurstyling behouden, maar kreeg kortere overhangen, een meer naar voren geplaatste voorruit en een platter silhouet. Het expressievere design sluit naadloos aan op het volledig nieuwe interieur. Bestuurder en passagier hebben meer ruimte. De oplopende middenconsole verwijst niet alleen naar die van de Carrera GT, maar draagt ook bij aan de verbeterde ergonomie.

Porsche

Tevens werd het gemak van open rijden geoptimaliseerd: het voorste deel van het elektrisch bedienbare cabriodak fungeert nu als afdekkap, waardoor het minder tijd vergt om het dak te openen of te sluiten.

Direct vanaf de marktintroductie is de nieuwe Boxster beschikbaar in twee uitvoeringen. Beide modellen zijn voorzien van een zescilinder boxermotor met directe benzine-injectie, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Mede door de toepassing van recuperatie, een start-stopsysteem en een verbeterd temperatuurmanagement, is de nieuwe Boxster tot 15% zuiniger dan de vorige generatie.

Porsche

Het basismodel wordt aangedreven door een 195 kW (265 pk) sterke 2,7-liter motor. De Boxster S put zijn kracht uit een 3,4-liter motor met 232 kW (315 pk). Zowel de Boxster als de Boxster S is optioneel verkrijgbaar met de zeventraps PDK-transmissie (Porsche Doppelkupplungs Getriebe). Daarmee bedraagt het gemiddelde verbruik 7,7 l/100 km voor het standaardmodel en 8,0 l/100 km voor de Boxster S.

De PDK-transmissie verlaagt niet alleen het brandstofverbruik, maar bevordert ook het acceleratievermogen. De Boxster sprint van 0-100 km/uur in 5,7 seconden, terwijl de Boxster S daarvoor 5,0 seconden nodig heeft.

Porsche

Voor een betere rijdynamiek biedt Porsche tevens het Sport Chrono Pakket aan. Dit pakket bevat onder meer Porsche Torque Vectoring (PTV) met een mechanisch differentieel op de achteras.

De nieuwe Boxster staat vanaf 14 april bij de officiële Porsche dealerorganisatie. De prijzen:

  • Boxster handgeschakelde versie € 63.900,-
  • Boxster PDK € 63.700,-
  • Boxster S handgeschakelde versie € 79.400,-
  • Boxster S PDK € 77.500.-
KwikFit
Porsche Cayenne GTS krijgt achtcilinderPorsche Cayenne GTS krijgt achtcilinder
12 juni 2020
Porsche presenteert 911 Heritage EditionPorsche presenteert 911 Heritage Edition
2 juni 2020
Porsche introduceert 911 Targa voor 2020Porsche introduceert 911 Targa voor 2020
18 mei 2020
Nieuwe interieur-opties voor Porsche 911Nieuwe interieur-opties voor Porsche 911
20 april 2020