28 februari 2012
 

Porsche Boxster

Porsche onthult nieuwe Boxster

Autozine
28 februari 2012 | Porsche presenteert op de Autosalon van Genève een wereldprimeur en twee Europese primeurs. Tijdens de persconferentie onthult Porsche de nieuwe Boxster aan de wereldpers. Ook worden de Porsche Panamera GTS en de 911 Cabriolet voor het eerst aan het Europese publiek getoond.

De nieuwe Boxster kenmerkt zich door een beduidend lager gewicht dan de vorige generatie van het model. De gewichtsbesparing is bereikt door toepassing van lichtgewicht materialen voor de carrosserie.

Porsche

Ook het onderstel is volledig vernieuwd: zowel de wielbasis als de spoorbreedte zijn gegroeid en ook de wielen zijn groter dan voorheen. Het brandstofverbruik profiteert ook van deze ontwikkelingen. De nieuwe Porsche Boxster is namelijk 15 procent zuiniger dan zijn voorganger.

Niet alleen technisch, ook optisch is deze door een middenmotor aangedreven roadster aanzienlijk gemoderniseerd. De nieuwe Porsche Boxster heeft een kortere overhang voor en achter, een duidelijk verder naar voren geplaatste voorruit, een vlakker silhouet en kenmerkende luchtinlaten aan de zijkant. Dat verleent de roadster een gespierder en markanter uiterlijk.

Het interieur van de nieuwe Boxster biedt meer ruimte dan dat van zijn voorganger, waarbij de vormgeving met de oplopende middenconsole de nieuwe Porsche-stijl weerspiegelt.

Profile
Porsche Cayenne GTS krijgt achtcilinderPorsche Cayenne GTS krijgt achtcilinder
12 juni 2020
Porsche presenteert 911 Heritage EditionPorsche presenteert 911 Heritage Edition
2 juni 2020
Porsche introduceert 911 Targa voor 2020Porsche introduceert 911 Targa voor 2020
18 mei 2020
Nieuwe interieur-opties voor Porsche 911Nieuwe interieur-opties voor Porsche 911
20 april 2020
 

Info