6 augustus 2008
 

Porsche

Gelimiteerde versies van Porsche Boxster en Cayman

Autozine
6 augustus 2008 | Bij Porsche zijn nu twee nieuwe modellen beschikbaar. De Boxster S Porsche Design Edition 2 en de Cayman S Sport zijn beide voorzien van een 3,4-litermotor met 303 pk (223 kW) – dat is 8 pk meer dan de Porsche Cayman S en de Porsche Boxster S.
KwikFit
Info

De Boxster S Porsche Design Edition 2 geeft de exclusieve lakkleur Carrara White mee. De standaard SportDesign-sterspaakwielen van 19 inch, de luchtinlaten aan beide zijden, de middenconsole en de wijzerplaten in het instrumentarium zijn allemaal afgewerkt in de kleur Carrara White. Een sportieve, grijze striping over de lengte van de auto accentueert de witte afwerking van de Boxster S Porsche Design Edition 2, net als de rode achterlichten dat doen.

Porsche

Voor een contrast zijn de klassieke kleuren Stone Grey en Black gebruikt voor het dak en het lederen interieur. De auto wordt bij aflevering vergezeld van een uniek accessoire voor de koper: het Porsche Design Edition 2 Chronograaf-herenpolshorloge uit de Dashboard-collectie. Dit polshorloge is voorzien van een witte wijzerplaat, wat refereert aan de witte toerenteller en snelheidsmeter in de Boxster S Porsche Design Edition 2. Het herenpolshorloge is speciaal ontwikkeld voor het nieuwe Porsche-model.

Porsche

De Cayman S Sport is kleurrijker dan de Boxster S Porsche Design Edition 2: standaard is hij leverbaar in de kleuren van de Porsche GT3: oranje en groen. De typeaanduiding is te vinden op de flank van de auto. Andere kleuren die beschikbaar zijn voor dit model: Black, Indian Red, Speed Yellow en Carrara White. De kleur Arctic Silver Metallic is verkrijgbaar tegen meerprijs. Net als op de GT3 vormen de zwarte velgen, buitenspiegels en luchtinlaten een sportief contrast op de Cayman S Sport. De kleur karakteriseert tevens het interieur van de auto, met zijn ronde instrumenten zonder de gebruikelijke behuizing rondom.

Porsche
Vandebron

En er zijn meer elementen die de Cayman S Sport zijn extra sportieve uitstraling geven. Bijvoorbeeld de Bi-xenon koplampen, het Sports Chrono-pakket en de sportstoelen, dat standaard geleverd wordt. De sportuitlaten met dubbele einddemper en de alcantara-afwerking op de versnellingspook, de handrem en het stuurwiel zorgen voor een serieuze GT3-look. Behalve de 303 pk van de boxermotor geven het standaard gemonteerde Porsche Active Suspension Management (PASM), dat de gehele auto 10 millimeter verlaagt, en de spoorverbreders van vijf millimeter achter de 19-inch SportDesign-wielen een sensatie van sportieve kracht.

Porsche

Elke auto wordt voorzien van een uniek serienummer dat is terug te vinden op een plaquette op het dashboardkastje. De twee nieuwe Porsche-modellen verschijnen in een gelimiteerde oplage. Van de Boxster S Porsche Design Edition 2 produceert Porsche 500 exemplaren. De verkoopprijs van dit model bedraagt €91.000,-. De Cayman S Sport verschijnt in een oplage van 700 exemplaren. De verkoopprijs van dit model is €98.500,-.

Profile
Porsche Cayenne GTS krijgt achtcilinderPorsche Cayenne GTS krijgt achtcilinder
12 juni 2020
Porsche presenteert 911 Heritage EditionPorsche presenteert 911 Heritage Edition
2 juni 2020
Porsche introduceert 911 Targa voor 2020Porsche introduceert 911 Targa voor 2020
18 mei 2020
Nieuwe interieur-opties voor Porsche 911Nieuwe interieur-opties voor Porsche 911
20 april 2020