26 februari 2015
 

Peugeot Partner

Peugeot Partner ondergaat facelift

Autozine
26 februari 2015 | Op de komende salon van Algiers toont Peugeot de vernieuwde Partner en Partner Tepee, twee auto's die qua styling en techniek op tal van punten werden herzien. Het front kreeg een nieuwe grille die aansluit bij die van de andere modellen van het merk. De BlueHDi 100 uitvoeringen zijn voortaan goed voor een CO2-uitstoot van 106 en 109 g/km.

Op zoek naar een Peugeot Partner?
bynco heeft er 6 vanaf € 14.994,-

Peugeot Partner

Kenmerkend zijn de nieuwe koplampen en de nieuwe grille met de leeuw van Peugeot trots in het midden. De nieuwe stootblokken op de bumper versterken het robuuste karakter en kunnen bij kleine schades snel en gemakkelijk vervangen worden. In de bumper zijn de LED-dagrijverlichting en mistlampen gemonteerd (afhankelijk van de uitvoering). Dankzij deze dagrijverlichting aan de onderzijde van de bumper heeft de auto een heel eigen gezicht.

Peugeot Partner

Voor de nieuwe Peugeot Partner zijn er optioneel twee stylingpakketten (exterieur) leverbaar, in de vorm van het Pack Look en het Pack Look Intégral. De nieuwe Peugeot Partner Tepee is extra fraai afgewerkt met een in carrosseriekleur gespoten voorbumper vanaf niveau 2.

De vernieuwde Partner Tepee is leverbaar in twee nieuwe kleuren: Gris Moka en Gris Artense, naast de al bekende kleuren Blanc Banquise, Rouge Ardent, Bleu Kyanos, Gris Aluminium, Gris Shark en Nocciola. De nieuwe 8-spaaks, 16 inch lichtmetalen Managua-velgen zijn optioneel leverbaar en onderstrepen het karakter van de nieuwe Peugeot Partner Tepee.

Dankzij nieuwe kleuren en materialen is ook het interieur up-to-date. De nieuwe ambiance Gris Onega is terug te vinden op het dashboard en verschillende andere onderdelen in het interieur. De stoelbekleding Cadaska Roux vormt een aanvulling op het Cadaska Bleu van niveau 2.

De vernieuwde Partner Tepee beschikt over een nieuw datacommunicatiesysteem met een 7 inch kleuren touchscreen dat is geïntegreerd in het midden van het dashboard en dat altijd goed zichtbaar en binnen handbereik is. Het is als optie leverbaar op niveau 2. Het systeem biedt toegang tot de verschillende functies van het voertuig: boordcomputer, AM/FM-radio of Digital Audio Broadcasting (DAB, als optie), afspelen van muziekbestanden van Juke Box (geïntegreerde harde schijf) of mobiele apparaten, handsfree telefoon en navigatie. Het optionele navigatiesysteem met kaartmateriaal van Europa geeft ook de toegestane maximumsnelheid weer en verkeersinformatie.

De nieuwe Peugeot Partner Tepee gaat met zijn tijd mee en beschikt dan ook over ingebouwde connectiviteit: Bluetooth, USB-aansluiting, jack-aansluiting en de Mirror Screen-functie.
Mirror Screen haalt het beste uit mobiele apps met een smartphone die compatibel is met Mirrorlink.

Active City Brake (automatisch remsysteem dat aanrijdingen bij lage snelheden voorkomt, vanaf eind 2015 optioneel leverbaar vanaf niveau 2) is een nieuw systeem dat ongelukken bij snelheden van minder dan 30 km/u voorkomt of hun impact beperkt wanneer de gebruiker niet zelf ingrijpt. Een lasersensor (Lidar: Light Detection and Ranging) bovenin de voorruit detecteert rijdende of stilstaande voertuigen met dezelfde rijrichting. Indien nodig wordt automatisch met volle kracht geremd. In sommige gevallen kan het systeem de auto automatisch stoppen om zo een botsing met de voorligger te voorkomen.

Peugeot Partner

De achteruitrijcamera is optioneel beschikbaar vanaf het tweede uitvoeringsniveau. Hij maakt gebruik van het grote kleurenscherm en maakt zorgeloos parkeren mogelijk. De bestuurder ziet de contouren en de baan van de auto met gekleurde lijnen en kan zo eenvoudig en veilig manoeuvreren.

Naast de sensoren aan de achterzijde die al leverbaar zijn, kan de nieuwe Peugeot Partner Tepee ook worden voorzien van sensoren aan de voorzijde, die manoeuvres bij lage snelheid nog gemakkelijker maken. Cruise control is voortaan standaard bij de Partner Tepee vanaf niveau 2.

De nieuwe Peugeot Partner is uitgerust met de nieuwste motoren die volledig zijn herzien en voldoen aan de Euro 6-norm. De motoren zijn zuiniger in verbruik en hebben gemiddeld een 15% lagere CO2-uitstoot dan de motoren die ze vervangen:

  • 1.6L VTi 98 pk, handgeschakelde 5-versnellingsbak vanaf 148 g/km CO2 - 7 g minder;
  • 1.6L VTi 120 pk, handgeschakelde 5-versnellingsbak vanaf 148 g/km CO2 - 16 g minder;
  • 1.6L BlueHDi 100 pk S&S, handgeschakelde 5-versnellingsbak vanaf 109 g/km CO2 - 14 g minder;
  • 1.6L BlueHDi 100 pk S&S ETG6, 6-versnellingsbak vanaf 109 g/km CO2 - 6 g minder;

In de eerste helft van 2016 zou de recente 3-cilinder turbomotor 1.2L PureTech 110 pk, gekoppeld aan een handgeschakelde 5-versnellingsbak, ook een record moeten vestigen binnen het benzinesegment.

De Tepee is in Nederland leverbaar met vijf zitplaatsen, de Style is standaard uitgevoerd met drie  uitneembare stoelen op de 2e zitrij, en deze zijn optioneel bij de Active. De auto heeft een vlakke laadvloer en een laadvolume van 675 l tot 3000 l. De bagageruimte is onder alle omstandigheden goed toegankelijk dankzij de royaal bemeten achterklep, met op de Style een achterruit die separaat van de achterklep geopend kan worden.

Peugeot introduceert nieuwe PartnerPeugeot introduceert nieuwe Partner
26 juni 2018
 

Info

Forum