21 februari 2018
Peugeot Rifter

Peugeot RIFTER

Peugeot toont Rifter Concept

Autozine
21 februari 2018 | Peugeot zal op de Autosalon van Genève 2018 de Rifter concept tonen. Hij is ontworpen om op avontuur te gaan over alle mogelijke soorten terrein en heeft daarvoor vierwielaandrijving, speciale banden en een met 80 mm verhoogde bodemvrijheid. Hij is voorzien van een Overland-daktent om langer op pad te kunnen gaan en tot ver na zonsondergang door te kunnen rijden. En om nog verder te kunnen laten reizen, zit bij deze auto ook een gloednieuwe elektrische mountainbike, de PEUGEOT eM02 FS Powertube, met een in het frame geïntegreerde accu.

Op zoek naar een Peugeot Rifter?
bynco heeft er 5 vanaf € 24.620,-

Peugeot Rifter

De PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT wordt gepresenteerd in een unieke sprankelende donkergrijze kleur waarin zijn voor het avontuur geschapen, stoere voorkomen tot zijn recht komt. De matzwarte plaat tussen de grille en de motorkap beschermt de voorkant van de auto doeltreffend tegen opspattende viezigheid. De achterkant mag ook gezien worden, met zijn matzwarte achterklep. Hij is uiterlijk verder vervolmaakt met een aantal van het seriemodel overgenomen ONYX zwarte elementen voor de buitenspiegels, de grille en zelfs de dakdragers. De in zwart ONYX met diamantglans gespoten 16 inch wielen geven de auto net even dat extra's.

Peugeot Rifter

De PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT is voorzien van verschillende hoogglans metallic gele accenten:

  • Aan de voorkant is er geel bij de mistlampen, op de achtergrond van het PEUGEOT-monogram op de grille en ook op het matzwarte deel van de motorkap.
  • Op de zijkanten dragen de sportieve, verticale gele strepen op het achterste gedeelte van de schuifdeur met gepaste trots het RIFTER-logo.
  • Aan de achterzijde loopt de naam RIFTER in geel dwars over de achterruit.

De dark chrome stickers op de achterste zijpanelen creëren het beeld van vleugels tot aan het dak en geven het silhouet dynamiek. Het DANGEL-logo is vernieuwd met gele accenten en zal voortaan op alle toekomstige nieuwe modellen van de fabrikant prijken (maar dan zonder de specifieke gele lak).

Peugeot Rifter

Ook in het interieur is volop gebruik gemaakt van verschillende kleuren en materialen. De met het RIFTER monogram bedrukte stoelen combineren gespikkeld grijze, gegaufreerde stof met zwart alcantara. De afwerking met gele stiksels zien we ook terug bij de versnellingspook. De gele omlijstingen van soepel neopreen halen de carrosseriekleur weer terug.

Het met leder beklede stuurwiel in de i-Cockpit heeft ook gele stiksels en een PEUGEOT-markering in dezelfde kleur. In het dashboard zijn speciaal voor deze auto grijze decoratieve elementen met satijnglans verwerkt met dezelfde dark chrome stroken als die van de bestickering op de buitenkant.

Peugeot Rifter

De vierwielaandrijving is ontwikkeld door DANGEL, sinds jaren de partner van PEUGEOT en gespecialiseerd in het ombouwen van auto's met vierwielaandrijving. De met 80 mm verhoogde bodemvrijheid van de PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT zorgt ervoor dat de auto vele obstakels de baas kan. De 4x4 aandrijving werkt met een viscokoppeling en kan worden ingeschakeld met een schakelaar binnen handbereik op het dashboard, rechts van de versnellingspook. Er zijn drie rijmodi:

  1. 2RM: voorwielaandrijving voor in het dagelijks verkeer
  2. 4RM: alleen bij gripverlies door te weinig aandrijfkracht worden ook de achterwielen aangedreven
  3. Lock: de achteras wordt vergrendeld, handig in extreme omstandigheden en bij het oversteken van bruggen

De BlueHDi 130-motor produceert in combinatie met een handgeschakelde 6-versnellingsbak een koppel van 300 Nm.

Peugeot Rifter

Omdat avonturiers niet stoppen als de zon ondergaat, is de RIFTER 4x4 CONCEPT uitgerust met een 'Overland'-tent van Autohome. De als accessoire leverbare dakdragers zijn conform de 'City Crash Test' eisen en geschikt voor allerlei soorten belasting. Het tentdoek is speciaal ontwikkeld voor de PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT en voorzien van het PEUGEOT-logo en hetzelfde grafische thema als de showcar. Het matras is overtrokken met dezelfde grijze stof met gele stiksels als de stoelen. Hij is compact en past eenmaal opgevouwen ook weer in de tent om op te bergen. Het sluitstuk zijn de alcantara kussens met geel borduursel.

Peugeot introduceert e-RifterPeugeot introduceert e-Rifter
16 februari 2021
Peugeot maakt prijzen Rifter bekendPeugeot maakt prijzen Rifter bekend
4 december 2018
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum