24 augustus 2016
Opel Ampera-e

Opel Ampera-e

Opel Ampera-e maakt werelddebuut in Parijs

Autozine
24 augustus 2016 | Opel presenteert de volledig elektrische Ampera-e op de komende Autosalon van Parijs (1 t/m 16 oktober 2016). De Opel Ampera-e heeft een zeer sportief karakter en maakt zijn werelddebuut op de Opel-stand op de autobeurs, nummer 501 in hal 5-2.
Opel Ampera-e leasen?
Dat kan! Vanaf € 515,-
Lease.auto

 

De Opel Ampera-e combineert vooruitstrevende batterijtechnologie en emissievrij rijden met optimaal rijplezier. Het maximumkoppel van de Ampera-e bedraagt 360 Nm, wat voor een fors acceleratievermogen zorgt; vanuit stilstand, maar ook op snelheid. De Ampera-e heeft een maximumkoppel van 360 Nm en een vermogen van 150 kW (204 pk). De volledig elektrische Opel sprint van 0 naar 50 km/u in slechts 3,2 seconden. De acceleratie van 80 naar 120 km/u vergt maar 4,5 seconden (cijfers onder voorbehoud). Daarmee presteert de Ampera-e op het niveau van Opels OPC-versies, de sportievelingen in Opels modellengamma.

Opel Ampera-e

De volledig elektrische variant van Opel heeft een topsnelheid van 150 km/u en claimt een "beduidend grotere actieradius" dan de meeste andere volledig elektrische auto's. Het batterijpakket is onder de vloer gemonteerd, zodat het interieur onverminderd ruimte biedt voor vijf personen en de bagageruimte niet onder zou doen voor die van andere auto's in het C-segment.

De Ampera-e is uitgerust met de nieuwste generatie van het IntelliLink-entertainmentsysteem en van Opel OnStar. Deze connectiviteits- en service-assistent dient onder meer als wifi-hotspot voor tot zeven mobiele apparaten. Het van Apple CarPlay voorziene IntelliLink-systeem biedt de inzittenden toegang tot muziek en films.