3 december 2014
Opel Karl
Nieuws

Opel Karl

Opel introduceert Karl

3 december 2014 - Opel introduceert een nieuw model in de compacte klasse: de Karl. In de zomer van 2015 komt het nieuwe instapmodel van Opel op de markt. De nieuwe Opel Karl is 3,68 meter lang, heeft standaard vijf portieren en biedt plaats aan vijf personen. En geheel in lijn met de huidige tijd is hij uitgerust met alle gangbare comfort- en veiligheidsvoorzieningen.

De nieuwe Karl is onmiddellijk herkenbaar dankzij de typische Opel-glimlach die wordt gevormd door het 'gevleugelde' Opel-logo. De zijkant valt op door de drie scherpe lijnen, die Opels designfilosofie weerspiegelen en de Karl ook een vleugje extra dynamiek meegeven. Grote koplampen en achterlichten versterken het speelse karakter en de aandacht voor details. Voor het exterieur zijn tien verschillende carrosseriekleuren beschikbaar en er is keuze uit diverse typen (lichtmetalen) wielen van 14 tot 16 inch.

Opel Karl

Opel levert de Karl met de 1.0 Start/Stop driecilinder benzinemotor die speciaal voor dit model is ontwikkeld. De krachtbron levert een vermogen van 55 kW/75 pk en is gekoppeld aan een handbediende vijfversnellingsbak. Opel heeft extra aandacht besteed aan efficiency en een stille loop van de benzinemotor, terwijl voor het rijkarakter extra nadruk is gelegd op comfort.

Opel Karl

De Opel Karl wordt leverbaar met een reeks moderne veiligheids- en comfortvoorzieningen die volgens de fabrikant ongebruikelijk zijn in deze prijscategorie. Tot de standaarduitrusting behoren onder meer ESP met tractiecontrole en Hill Start Assist. Naar wens kan de auto ook worden uitgerust met lane departure warning, parkeersensoren en een cruise control met snelheidsbegrenzer. Een verwarmbaar lederen stuurwiel en verwarmbare voorstoelen maken een rit in de Karl extra aangenaam in koude omstandigheden.

Opel Karl

Ook op het gebied van connectiviteit en infotainment staat de Opel Karl zijn mannetje. Het veelzijdige IntelliLink-multimediasysteem met touchscreen verbindt met Apple iOS- en Android-toestellen en belooft connectiviteit dankzij apps en Bluetooth.

Opel Karl