7 november 2016
Opel Crossland X

Opel Crossland X

Opel kondigt Crossland X aan

Autozine
7 november 2016 | Opel introduceert een nieuw model naast Opels huidige SUV, de MOKKA X. De nieuwkomer krijgt de naam Opel CROSSLAND X. Met dit model speelt Opel in op de vraag naar sportieve en ruime crossovers. De naam is nieuw, anders en enerverend en sluit aan bij het karakter van deze auto.
Profile
 

"In het B-segment zoeken klanten ook naar meer zinnenprikkelende modellen", aldus Opels CMO, Tina Müller. "Met de CROSSLAND X spelen we daarop in. We bieden een auto met een opwindend design en de voordelen van een SUV voor een urban lifestyle - flitsend in de stad, zelfverzekerd op de lange afstand. Dit is de auto voor liefhebbers van actieve en sportieve uitstapjes en degenen welke op zoek zijn naar een praktische auto met genoeg ruimte voor de kinderen en de boodschappen."

Opel Crossland X

Sinds 2010 zijn de verkoopcijfers van SUV's en crossovers vervijfvoudigd. De Opel CROSSLAND X profiteert van deze ontwikkelingen en zal de verkopen van Opel in dit marktsegment verder aanjagen. De komst van CROSSLAND X is het begin van een crossover-offensief in 2017. De toevoeging van een extra productcategorie in de bestaande portfolio die zich uitstrekt van de ADAM tot aan de Zafira.