13 maart 2018
Opel Crossland X

Opel Crossland X

100.000 orders voor Opel Crossland X

Autozine
13 maart 2018 | Opel heeft slechts één jaar na het openen van de orderboeken van de Crossland X al 100.000 orders genoteerd. Daarmee is de Crossland X een absolute bestseller. De Crossland X is het eerste gezamenlijke project tussen Groupe PSA en Opel sinds de samenwerking tussen beide partijen begon in 2012. De auto wordt gebouwd in de Zaragoza-fabriek in Spanje.
 

De Opel Crossland X is het derde lid van de Opel X-familie bestaande uit crossovers. Andere modellen zijn de Mokka X en de grotere Grandland X. De populariteit van de X-familie blijft toenemen. In bijvoorbeeld Duitsland stond het trio in de eerste twee maanden van dit jaar op de eerste plaats in het SUV/CUV-segment, zo blijkt uit gegevens van de Duitse verkoopstatistieken. In Nederland zijn er inmiddels 4.600 orders voor de Crossland X genoteerd en staat Opel met haar crossover-verkopen ook in de bovenste regionen van het segment.

Opel Crossland X

"Met typische Opel-technologie zoals de ergonomische AGR-gecertificeerde voorstoelen - nog altijd uniek in dit segment - speelt de Crossland X een sleutelrol in ons voortdurende productoffensief", zegt Peter Küspert, Managing Director Sales en Marketing van Opel Automobiles GmbH. "De Crossland X is in 2018 voor het eerst een volledig kalenderjaar leverbaar en zal samen met de andere X-familieleden, de Mokka X en de Grandland X, een belangrijke bijdrage leveren aan de groei van Opel."

De Crossland X biedt vele rijhulpsystemen zoals Vermoeidheidsherkenning systeem en Lane Departure Warning, Forward Collision Alert met voetgangersherkenning en Automatic Emergency Braking, Premium LED-koplampen met automatische niveauregeling, een 180 graden panoramische achteruitrijcamera en Dodehoek-waarschuwing. De Opel Crossland X scoorde dan ook het maximum van 5 sterren in de Euro NCAP-crashtest.