18 oktober 2016
Opel Astra

Holden Astra

Opel Astra te koop in Australie als Holden Astra

Autozine
18 oktober 2016 | De nieuwe Opel Astra krijgt ook een carrière in Australië en Nieuw-Zeeland. De Europese 'Auto van het Jaar 2016' verschijnt daar in december als Holden Astra in de showrooms. De Astra is de nieuwste aanvulling van de line-up van Holden die ontwikkeld is door het International Technical Development Center van General Motors in het Duitse Rüsselsheim. De Insignia VXR, de Cascada en de Astra VXR gingen de nieuwe Astra in de afgelopen twee jaar al voor.
 

Holden biedt voor de Astra keuze uit twee turbobenzinemotoren. De eerste Holden Astra die van de productielijn in Gliwice (Polen) rolde, was uitgerust met een 1.4 Turbo-benzinemotor met 110 kW (150 pk) vermogen. Klanten die van nog sportiever rijden houden, kunnen kiezen voor de 1.6 Direct Injection Turbo-benzinemotor met 147 kW ( 200 pk) vermogen en 300 Nm trekkracht. Beide motoren zijn leverbaar in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zestrapsautomaat.

Opel Astra

De Holden Astra is, net als de Opel Astra in Europa, in Australië en Nieuw-Zeeland leverbaar met diverse hightech systemen, onder meer adaptieve IntelliLux LED-matrixkoplampen, een moden infotainmentsysteem, Forward Collision Alert, Lane Keep Assist en Automatic Emergency Braking.

"We hebben tijdens de ontwikkeling van de nieuwe Astra nauw samengewerkt met onze Australische collega's, om ervoor te zorgen dat hij ook uitstekend presteert in Australië en Nieuw-Zeeland", zegt Peter Christian Küspert, Opel/Vauxhall Vice President Sales & Aftersales. "We hebben er het volste vertrouwen in dat de Holden Astra klanten zal aanspreken met zijn stijlvolle design, hightech toepassingen en krachtige prestaties", aldus Küspert.