3 april 2018
Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

Nissan QASHQAI nu ook met ProPILOT

Autozine
3 april 2018 | De Nissan QASHQAI is nu ook leverbaar met ProPILOT. ProPILOT geeft de bestuurder van de Nissan QASHQAI extra comfort omdat het assisteert bij de besturing, het gasgeven en remmen. Het systeem is actief op één rijstrook op snelwegen en is geschikt voor gebruik in langzaam rijdend verkeer en bij hoge snelheden. De Nissan Qashqai met ProPILOT is per direct leverbaar. De prijzen beginnen bij 43.390 euro.
Nissan Qashqai leasen?
Dat kan! Vanaf € 207,-
Lease.auto

 

ProPILOT neemt de saaiere taken van het autorijden over van de bestuurder. Daardoor ervaart die minder spanning en raakt hij minder vermoeid. En dat bevordert de verkeersveiligheid. ProPILOT is Nissans eerste stap op weg naar autonoom rijden. De technologie fungeert in de QASHQAI als een paar extra ogen en handen voor de bestuurder. De bestuurder blijft echter verantwoordelijk voor de auto.

Nissan Qashqai

De bestuurder kan het systeem inschakelen met de ProPILOT-schakelaar op de rechterspaak van het stuurwiel. Als de bestuurder de SET-knop ernaast indrukt, houdt ProPILOT de huidige snelheid aan en bewaart het een veilige afstand tot de voorligger. Zowel de snelheid als de afstand kan worden aangepast.

De Nissan QASHQAI remt af en stopt zelfs volledig als de verkeersomstandigheden dat vereisen. Als dat binnen drie seconden kan, komt de auto automatisch weer op gang. Als de auto langer moet blijven staan, moet de bestuurder de RESUME-knop indrukken of even het gaspedaal licht aanraken om weer verder te rijden.

Op de snelweg helpt ProPILOT ook om de QASHQAI in het midden van de rijstrook te houden en bepaalt de positie aan de hand van de belijning op het wegdek. De status van ProPILOT is af te lezen op de combimeter tussen de twee grote meters in het instrumentenpaneel. Eventuele optische waarschuwingssignalen worden versterkt door duidelijk hoorbare alarmsignalen.

De technologie achter ProPILOT werkt op basis van de informatie over de verkeerssituatie en de omstandigheden op de weg. Die informatie wordt verzameld door de camera achter de voorruit en een radar achter het Nissan-logo in de grille van de QASHQAI.