26 september 2014
Feedback
Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

Nissan presenteert Qashqai DIG-T 163

Autozine
26 september 2014 | Nissan breidt het gamma van de Qashqai begin volgend jaar uit met een nieuwe krachtige benzineversie. Het betreft de DIG-T 163 met een 1,6-liter turbomotor met 120 kW vermogen.
 

Nissan heeft de DIG-T 163-motor special afgestemd op het gebruik in de Qashqai. De motor geeft het hoge koppel (max. 240 Nm) vooral bij lage en middelhoge toerentallen af. Verder mag de DIG-T 163 een aanhanger trekken met een gewicht van 1.500 kg.

Nissan Qashqai

Net als bij de andere DIG-T-krachtbronnen van Nissan is dat mogelijk dankzij de turbotechniek in combinatie met het speciale brandstofinjectiesysteem. Ook heeft Nissan veel aandacht besteed aan reductie van wrijvingsverliezen in de viercilindermotor.

Met de Nissan Qashqai DIG-T 163 is een gemiddeld brandstofverbruik mogelijk van 5,6 l/100 km en een CO2-uitstoot van 134 g/km.

De basisversie van de Qashqai DIG-T 163 is het uitrustingsniveau Acenta en die wordt geleverd in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak en voorwielaandrijving. De uitrusting omvat onder meer ESP, zes airbags, airconditioning, cruisecontrol, een audiosysteem met cd-speler, aux- en USB-aansluiting en Bluetooth-connectiviteit. Ook led-dagrijverlichting, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels en Hill Start Assist zijn standaard.

De Nissan Qashqai is vanaf november te bestellen. Vanaf januari 2015 zij de eerste exemplaren bij de dealer beschikbaar. Prijzen maakt Nissan Nederland later dit jaar bekend.