26 februari 2014
Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

5 Euro NCAP-sterren voor Nissan Qashqai

Autozine
26 februari 2014 | De onafhankelijke veiligheidsorganisatie Euro NCAP heeft de nieuwe Nissan Qashqai na de recente crashtests beloond met het maximumaantal van vijf sterren. De hoge score is mede te danken aan innovatieve veiligheidsvoorzieningen als het "Nissan Safety Shield". De Crossover scoort bijzonder hoog met de bescherming van kinderen en met de veiligheid bij frontale en zijdelingse aanrijdingen.
 

Tijdens de crashtests bleef de carrosseriestructuur van de Nissan Qashqai intact. De knieën en dijbenen van bestuurder en passagier zijn goed beschermd. De veiligheid van de bestuurder scoorde maximaal in de crashtests. Ook voor de veiligheid bij een aanrijding aan de zijkant kende Euro NCAP de maximale score toe.

Nissan Qashqai

De Nissan Qashqai biedt maximale bescherming aan kinderen in de auto. Voor de veiligheid van een kind van achttien maanden kende de Euro NCAP zelfs de maximale score toe. En de voorbumper werd ook maximaal gewaardeerd voor de bescherming van voetgangers.

De veiligheidssystemen onder de naam Nissan Safety Shield spelen een belangrijke rol bij het bereiken van de goede resultaten in de Euro NCAP-crashtests. Nissan Safety Shield is een pakket elektronische veiligheidssystemen die de bestuurder en inzittenden optimale bescherming bieden. Het Nissan Safety Shield in de nieuwe Qashqai omvat Forward Emergency Braking, Driver Attention Alert, Lane Departure Warning, High Beam Assist en Traffic Sign Recognition. Het systeem omvat ook Blind Spot Warning en Moving Object Detection, dankzij de aanwezigheid van Nissans Around View Monitor-techniek.

Van de vorige generatie Qashqai zijn wereldwijd twee miljoen exemplaren verkocht. Nu rolt elke 61 seconden een nieuwe Qashqai van de productielijn in de Nissan-fabriek in het Engelse Sunderland.