31 mei 2017
Nissan Micra

Nissan Micra

Vijf EuroNCAP sterren voor Nissan Micra

Autozine
31 mei 2017 | De nieuwe Nissan Micra heeft een goede score behaald bij de Euro NCAP botsproeven. De basisversie kreeg vier sterren toegekend voor veiligheid, terwijl de Micra met het Safety Pack de maximale score van vijf sterren behaalde. De compacte Nissan werd getest volgens de nieuwste procedure, waarbij het mogelijk is om twee versies van één model afzonderlijk van elkaar te beoordelen.

Op zoek naar een Nissan Micra?
DAS import heeft er 260 vanaf € 14.956,-

Nissan Micra

De Nissan Micra kreeg bij de Euro NCAP botsproeven vier sterren toegekend voor het standaard veiligheidsniveau van de gehele reeks. Elke uitvoering is uitgerust met Intelligent Emergency Braking (IEB) dat, indien nodig, automatisch een remingreep uitvoert om een botsing met het voorliggende voertuig te (helpen) voorkomen.

Nissan Micra

Verder is elke Micra standaard voorzien van zes airbags, gordelverklikkers en in hoogte verstelbare veiligheidsgordels voorin. Zowel voor- als achterin zijn Isofix-bevestigingssystemen voor kinderstoeltjes aanwezig. Andere veiligheidsfuncties zijn er in de vorm van Hill Start Assist, ESP, een snelheidsbegrenzer, een lichtsensor, automatisch inschakelende gevarenlichten en een bandenspanningscontrolesysteem.

Als de scores voor de bescherming van volwassenen, kinderen en voetgangers worden gecombineerd met het Safety Pack, dan is het veiligheidsniveau van de Nissan Micra zelfs goed voor de topscore van vijf Euro NCAP-sterren. Het Safety Pack is optioneel voor elke Micra en standaard op de uitvoering Tekna. Dit pakket bestaat uit Intelligent Lane Intervention (ILI) en voetgangersherkenning als aanvulling op Intelligent Emergency Braking (IEB).

ILI treedt in werking als de auto onbedoeld de rijstrook dreigt te verlaten. De bestuurder wordt gewaarschuwd door een vibratie in het stuurwiel en door middel van een automatische, eenzijdige remingreep (linker of rechter wielen, afhankelijk van de rijrichting) stuurt de auto zichzelf terug in de rijbaan. Met deze geavanceerde veiligheidsfunctie behaalde de Micra meer punten in de categorie 'Safety Assist'.

Op zoek naar een Nissan Micra?
bynco heeft er 18 vanaf € 9.880,-

Nissan Micra

Nissan Micra aangepast voor 2019Nissan Micra aangepast voor 2019
6 februari 2019
Nissan Micra nu als BOSE Personal EditieNissan Micra nu als BOSE Personal Editie
8 september 2017
Opvallend sterke vraag naar Nissan MicraOpvallend sterke vraag naar Nissan Micra
14 augustus 2017
Nissan onthult vijfde generatie MicraNissan onthult vijfde generatie Micra
29 september 2016
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum