4 november 2015
Nissan Juke

Nissan Juke

Nissan JUKE nagemaakt in origami

Autozine
4 november 2015 | De Nissan JUKE bestaat vijf jaar en is met 700.000 verkochte exemplaren het best verkochte model in zijn klasse. Om dat te vieren vroeg Nissan de Britse kunstenaar Owen Gildersleeve een levensgrote origami replica te maken van de auto.
 

De papieren Nissan JUKE is gemaakt met een knipoog naar Nissans Japanse herkomst en als verwijzing naar de eerste schetsen van de auto die op papier werden gemaakt. Kunstenaar Owen Gildersleeve maakte de ingewikkelde replica volledig met de hand en gaf zijn creatie exact dezelfde afmetingen als de JUKE zoals die van de band rolt.

Nissan Juke

In totaal had Owen meer dan tweehonderd uur nodig om de origami replica te bouwen. In de sculptuur zijn meer dan tweeduizend vellen origamipapier verwerkt. De origamiversie van de JUKE heeft dezelfde bijzondere designfeatures als het origineel; zoals de opvallende wielkasten, verlichting en grille.

"Dit was een geweldig project om bij betrokken te zijn. Het was hard werken, maar zeer de moeite waard", zegt Owen Gildersleeve. "Deze origami-auto is beïnvloed door heel veel factoren. Zo is er inspiratie geput uit de Japanse roots van Nissan. En de enorme hoeveelheid vellen origamipapier, gebruikt om deze JUKE te bouwen, staat symbool voor de duizenden mensen die van de Nissan JUKE een groot succes hebben gemaakt".

Nissan Juke

Onlangs gaf Nissan groen licht voor de komst van de tweede generatie van de JUKE. De nieuwste versie van de populaire crossover wordt wederom geproduceerd in Sunderland. Hiermee is een investering van 100 miljoen pond gemoeid.