25 juni 2015
Nissan Juke

Nissan Juke

Nissan introduceert JUKE-R 2.0

Autozine
25 juni 2015 | Met de introductie van de JUKE-R heeft Nissan in 2011 een nieuwe standaard gezet: het is de eerste Crossover met de kracht van een supersportwagen. Het model combineert de uitstraling van de innovatieve Nissan JUKE met de motor en het onderstel van de legendarische Nissan GT-R. Dit jaar heeft de JUKE-R een upgrade gekregen. Daarin is het design van de nieuwste JUKE terug te vinden, met nog meer kracht en een gedurfde stijl.
 

De JUKE-R 2.0 maakt zijn wereldwijde debuut op het Goodwood Festival of Speed op donderdag 25 juni. De krachtige Crossover wordt daar onthuld op de Nissan-stand en is de rest van het weekend te bezichtigen in de Supercar Paddock.

Nissan Juke

Bezoekers van Goodwood én kijkers die het spectaculaire evenement op televisie volgen, zijn getuige van het dynamische debuut van de JUKE-R 2.0 op de Hillclimb. Jann Mardenborough, Nissan GT Academy-winnaar en deelnemer aan de 24 uur van Le Mans, stuurt de JUKE-R 2.0 tijdens het festival dagelijks de heuvel op.

Nissan Juke

De JUKE-R 2.0 is verrijkt met nog meer GT-R testosteron en beschikt nu over een vermogen van 600 pk. Het design is gebaseerd op de vernieuwde Nissan JUKE uit 2014. De sportieve JUKE-R 2.0 heeft de matzwarte kleur van zijn voorganger, maar het uiterlijk is gespierder, gedurfder en krachtiger.

Nissan Juke

De JUKE-R 1.0 was gebaseerd op de eerste generatie JUKE, die in 2010 is gelanceerd. De JUKE-R 2.0 is gebaseerd op de vernieuwde JUKE, die in 2014 is gelanceerd met enkele belangrijke designveranderingen en technische verbeteringen. Ook zijn uitgebreide personalisatiemogelijkheden geïntroduceerd. Daarnaast hebben de lampen een vernieuwde vorm en zorgen led-lampen vóór en achter voor een frisse uitstraling. De buitenspiegels zijn voorzien van led-richtingaanwijzers. Ook de Nissan V-motion grille aan de voorkant is nieuw.

Nissan Juke

Kenmerken van de JUKE-R 2.0:

Nissan Juke
 • Voorbumper: volledig uniek design, zowel op esthetisch als functioneel vlak. De luchtinlaten zijn meer dan twee keer zo groot vanwege het vermogen van in totaal 600 pk. De bumper is volledig gemaakt van koolstofvezel.
 • Achterbumper: eveneens gemaakt van koolstofvezel en afgewerkt met een carbonlook afdeklaag. De uitsparingen voor de uitlaat zijn gemaakt van hittebestendig koolstofvezel.
 • De winglets achter zijn uit een stuk koolstofvezel gemaakt en afgewerkt met een carbonlook laag.
 • The front fenders zijn van vorm gelijk aan die van de nieuwste Juke en gemaakt van staal.
 • The randen van de wielkasten voor en achter zijn ook van koolstofvezel en sluiten met hun design aan op de voorbumper en de dorpelverbreders.
 • De dorpels hebben een prachtig design en zijn gemaakt van koolstofvezel.
 • De koplampen zijn gelijk aan die van de vernieuwde JUKE.
 • De achterlichten komen eveneens overeen met die van de vernieuwde JUKE.
 • De motorkap is gelijk aan die van de vernieuwde JUKE en heeft nu luchthappers van carbon. Deze zijn iets verplaatst ten opzichte van de vorige JUKE-R voor een betere motor- en turbokoeling.
 • De JUKE-R 2.0 is voorzien van nieuw ontworpen GT-R-wielen.
 • De kleur is nog steeds matzwart.