24 september 2002

Kia Sorento Driving Experience

amsterdammers plaatsen zich voor kia sorento driving experience

24 september 2002 - Uit meer dan duizend inschrijvingen hebben de Amsterdammers Adolf Lisand en zijn vriendin Fatima Fathi zich geplaatst voor deelname aan de Sorento Driving Experience, een avontuurlijke tocht vanuit Nederland door Frankrijk naar het zonnige Sorrento in Zuid-Italie. Het avontuur is een wedstrijd, uitgeschreven door de Nederlandse Kia auto-importeur als publiciteitsstunt voor haar Sorento modellen. Het duo zal dagelijks vanaf locatie verslag doen voor Autozine.nl.
Vandebron

"We zijn beiden dol op auto's en zitten elk graag achter het stuur. Door onze plaatsing voor de Sorento Driving Experience kunnen wij nu naar hartelust autorijden. En natuurlijk kruipen we om de beurt achter het stuur", vertelt Adolf enthousiast. Hij en Fatima zullen uitkomen voor Radio 538 en moeten het opnemen tegen vier andere teams, allen in een Kia Sorento. "Eerlijk gezegd hadden we niet verwacht te worden geselecteerd, maar nu wil ik namens Amsterdam winnen".

Kia Sorento (2002 - 2009)

De Sorento Driving Experience is niet slechts een avontuurlijke snelheidsrit: de deelnemers krijgen opdrachten en kunnen hiermee punten verzamelen. De ploegen gaan in een professionele uitrusting op pad en zullen ook abseilen en raften. Het meest spectaculair wordt de tocht over de Alpen van Frankrijk naar Italie waar echt off-road zal worden gereden, op paden die normaliter onbegaanbaar zijn voor gewone auto's. "Dit verreist ervaring, maar ook durf en lef als autobestuurder", meent Adolf. Hij zegt dat de organisatie alle deelnemers heeft gewaarschuwd dat het in de Alpen tegen eind september flink kan sneeuwen. "Maar daar huiver ik niet van" vult Fatima haar vriend aan.

De Sorento Driving Experience begint op 27 september en duurt tien dagen. Het publiek kan het avontuur volgen via de website van Autozine.nl, radio en tv. Onderweg wordt in tenten overnacht, terwijl de laatste twee avonden in een luxueus vijfsterren hotel zal worden geslapen op de eindbestemming in het Italiaanse badplaatsje. Het team met de meest vergaarde punten wordt zo de winnaar van de Sorento Driving Experience 2002.

Remschijf.nl