25 april 2019

DS

Elektrische modellen DS nu te bestellen

25 april 2019 - De volledig electrische DS 3 CROSSBACK E-TENSE en de Plug-In Hybride DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4X4 zijn per 25 april 2019 te bestellen bij de DS Stores en DS Salons in Nederland. De modelreeks DS 7 CROSSBACK is sinds begin 2018 leverbaar en wordt nu uitgebreid met DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4. Dankzij deze variant die met drie motoren is uitgerust (een verbrandingsmotor en twee elektromotoren) wordt DS AUTOMOBILES de eerste fabrikant die in het segment voor compacte SUV's hybride technologie met diverse aandrijfvarianten aanbiedt.

De aandrijflijn is een combinatie van een benzinemotor met 200 pk (147 kW) en twee elektromotoren van 109 pk (80 kW) die wordt gekoppeld aan de nieuwe achttraps automaat. Dit geheel zorgt voor een gezamenlijk vermogen van 300 pk met een koppel van 450 Nm en aandrijving op alle vier de wielen. Dankzij de accucapaciteit van 13,2 kWh heeft DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 volledig elektrisch aangedreven een actieradius van 50 kilometer geheel zonder uitstoot. Die afstand maakt woon-werkverkeer in de stad of op de snelweg tot 135 km/u mogelijk. Wanneer de accucapaciteit laag is of geen optimale tractie levert, zorgt de benzinemotor voor het benodigde vermogen.

DS

Met de E-SAVE-functie kan de in de tractiebatterij opgeslagen elektrische energie achter de hand gehouden worden om later tot wel 30 km verder te kunnen rijden in de volledig elektrische rijmodus. Ideaal wanneer er in de stad of een milieuzone gereden wordt. Op de op het centrale touchscreen van DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 weergegeven kaart wordt in real time de actieradius van de auto in de volledig elektrische modus en de laadpunten in de omgeving aangegeven.

Tijdens het vaart minderen zorgt dit systeem voor een remmende werking (zoals het afremmen op de motor bij een auto met verbrandingsmotor), waarbij de vrijkomende kinetische energie wordt omgezet in elektriciteit waarmee de tractiebatterij van uw elektrische auto wordt opgeladen. Door deze functie in te schakelen met een druk op de knop op de selectiehendel, kan de actieradius van de tractiebatterij met tot wel 20% worden vergroot.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 is voorzien van een 13,2kWh tractiebatterij en een 6,6kW omvormer en wordt geleverd met 2 laadkabels. Er kan op verschillende manieren geladen worden:

 • Via een normaal stopcontact mode 2 fase 1 100% in 4 uur bij 3,3kW versterkt stopcontact
 • Via een wallbox mode 3 fase 3 100% in 1 uur en 3 kwartier bij 11kW laden 32A

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 biedt dankzij de accu's die in de vloer zijn opgenomen vrijwel hetzelfde ruimteaanbod als het model met verbrandingsmotor. Het design komt beter tot zijn recht met de 19-inch lichtmetalen velgen LONDON en de nieuwe carrosseriekleur Crystal Grey. Het interieur kan worden ingericht met Inspiration DS RIVOLI, in de kleur Gris Galet. DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 is standaard rijker uitgerust ten opzichte van een DS 7 CROSSBACK met een verbrandingsmotor. Zo is DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 standaard voorzien van:

 • DS Active Scan Suspension
 • DS Connect NAV dab+ met specifieke Plug-In Hybride functies
 • Extra getinte en gelamineerde zijruiten

Het sterke en krachtige design van DS 7 CROSSBACK blijft behouden zonder dat er extreme andere designelementen worden toegevoegd aan de auto. DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 onderscheidt zich op een beperkt aantal uiterlijke kenmerken:

 • E-TENSE 4x4 logo achterklep
 • E-TENSE merklogo motorkap
 • 19" Lichtmetalen velgen 'London'
 • Achterbank 20mm hoger dan de versies met verbrandingsmotor door de plaatsing van de tractiebatterij
 • DS Connected Pilot wordt geleverd met DS Active LED Vision

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4x4 zal een fiscale vanaf prijs kennen van € 57.370 incl. btw excl. kosten rijklaarmaken.

De elektrische aandrijflijn van DS 3 CROSSBACK E-TENSE is samengesteld uit een elektromotor met 100 kW (136 pk) en een koppel van 260 Nm, en een Lithium-ion accu die energie regenereert bij snelheid minderen en remmen. De actieradius bedraagt 320 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Het vermogen zorgt voor voldoende prestaties, zoals een acceleratie van 0 - 100 km/u in 8,7 seconden. De wegligging is verbeterd doordat de compacte accu in zijn geheel centraal en laag in de vloer is opgenomen. Het gewicht van de accu wordt deels gecompenseerd door een gewichtsbesparing van 50 kilo op andere componenten van de DS 3 CROSSBACK.

Aan de aandrijfvarianten worden twee regeneratiemogelijkheden toegevoegd die uit de Formule E zijn voortgekomen en die door de bestuurder kunnen worden bediend: 'NORMAL' om het gedrag van een verbrandingsmotor te simuleren en 'BRAKE' om met 1,3 m/s2 op de motor af te remmen. De actieradius wordt gemaximaliseerd door de mogelijkheid de temperatuur van interieur en accu vooraf in te stellen en een warmtepomp met gunstig rendement.

Tijdens het vaart minderen zorgt dit systeem voor een remmende werking (zoals het afremmen op de motor bij een auto met verbrandingsmotor), waarbij de vrijkomende kinetische energie wordt omgezet in elektriciteit waarmee de tractiebatterij van uw elektrische auto wordt opgeladen. Dankzij de regeneratie van energie tijdens het remmen kunt u de actieradius van de 3 CROSSBACK E-TENSE met tot 20% vergroten in stadsverkeer waarmee een actieradius tot 380 km valt te behalen in de stad.

Het laden van DS 3 CROSSBACK welke voorzien is van een 50kWh tractiebatterij en een 11kW onboard charger geschiet middels de twee standaard bijgeleverde laadkabels kan op 3 verschillende manieren geladen worden:

 • Via een normaal stopcontact mode 2 fase 1 100% in 16 uur bij 3,2Kw stopcontact
 • Via een wallbox mode 3 fase 3 100% in 5 uur en 1 kwartier bij 11kW laden 32A
 • Via een snellaadstation mode 4 waarbij de laadkabel vast zit aan het laadstation (via b.v. Fastnet) 80% in 30 minuten bij 100kW (dit staat gelijk aan 9 km actieradius per minuut bijladen)

De DS 3 CROSSBACK E-TENSE is voorzien van Active Cooling van de tractiebatterij waardoor de temperatuur in de tractiebatterij beter geregeld wordt tijdens het laden. De DS 3 CROSSBACK E-TENSE is gelijk aan de standaard DS 3 CROSSBACK. Zo zijn de verzonken deurgrepen standaard en zijn uit te breiden met Proximity Keyless Entry. Optioneel zijn er diverse mogelijkheden om DS 3 CROSSBACK E-TENSE te personaliseren met bijvoorbeeld een two-tone lak, diverse DS Inspirations en opties als DS MATRIX LED Vision, DS Smart Access, DS Drive Assist (DS Connected Pilot), DS Park Pilot, etc.

DS 3 CROSSBACK E-TENSE is leverbaar in de bekende carrosseriekleuren en two-tone kleurstelling van DS 3 CROSSBACK met als aanvulling de parelmoerlak Chrystal Pearl. Deze kleur is vooralsnog alleen leverbaar op DS 3 CROSSBACK E-TENSE, eind 2019 zal deze ook beschikbaar komen op de volledige range van DS 3 CROSSBACK. DS 3 CROSSBACK onderscheidt zich op een beperkt aantal uiterlijke kenmerken:

 • E-TENSE logo achterklep
 • E-TENSE merklogo motorkap
 • Het ontbreken van uitlaten
 • 18" Lichtmetalen velgen 'Kyoto' i.g.v. Grand Chic

Elke DS 3 CROSSBACK E-TENSE wordt standaard geleverd met 6 onderhoud tot 180.000km. Dit onderhoud is bij de consumentenprijzen inbegrepen en bestaat uit: 2 jaar volledige garantie zonder kilometerbeperking en 6 jaar onderhoud. De onderhoudsbeurten omvatten: dDe door DS Automobiles geadviseerde onderhoudswerkzaamheden voor een periode van max. 6 jaar of 180.000 km (hetgeen het eerst bereikt wordt), uit te voeren door een Nederlandse DS-erkend reparateur naar keuze, verversing van remvloeistof en vervanging van het interieurfilter.

DS 3 CROSSBACK E-TENSE zal een fiscale vanaf prijs kennen van € 42.290 incl. btw excl. kosten rijklaarmaken.